Ce este primerul si cum il alegi în functie de tipul tau de ten


Primer – produs crema, gel sau pudra care asigura o aderenta excelenta a celorlalte produse cosmetice si ajuta atat la realizarea machiajului, dar mai ales la mentinerea acestuia pentru o perioada cat mai lunga.

Primerul desi este unul dintre cele mai importante produse atunci cand vine vorba de un machiaj bine realizat si de durata, este, din pacate, acel produs pe care multe fete il integreaza in categoria de „nu e necesar”. Sau se considera ca e necesar doar pentru makeup artisti si il evitam atunci cand il vedem pe raftul magazinelor.

Baza de machiaj sau primer-ul este acel produs care dupa cum ii spune numele creaza o baza pe care poti construi un machiaj frumos. In timp ce crema hidratanta inmoaie pielea, primer-ul o pregateste pentru aplicarea perfecta a fondului tau de ten preferat, oferindu-i suport pentru a rezista mai mult pe parcursul zilei, sau serii. E perfect de asemenea pentru a netezi liniile fine, ridurile sau pentru a acoperi pori deschisi.

Fondul tau de ten oxideaza? Acest lucru se intampla aproape cu toate fondurile de ten, mai ales pe parcursul mai multor ore. Un alt beneficiu al primerului este legat si de faptul ca acest produs poate preveni riscul de oxidare a fondului de ten in contact cu sebumul de pe fata, ceea ce pastreaza nuanta sa pe tot parcursul zilei. Pe langa aceste efecte pe care toate primerele le au, se adauga si alte cateva proprietati care sunt specifice fiecarui produs in parte. Asadar este foarte important sa alegi un primer potrivit pentru tine si pentru a alege bine, am adunat cateva informatii pentru tine, informatii care te vor ajuta sa alegi un primer pentru tipul tau de ten.

In imaginea de mai sus ti-am scris cateva ponturi care sa te ajute sa alegi rapid un primer bun. Dar cel mai important, atunci cand alegi un primer bun este sa stii ce tip de ten ai. Din fericire pe piata gasesti multe variante asa ca nu vei avea o problema in a gasi ceva potrivit pentru tine.

Pentru un ten gras sau mixt cel mai bine se potriveste o baza matifianta. Asa ca atunci cand alegi un primer nu uita sa cauti unul care are efect matifiant. Pentru un ten uscat sau normal ai nevoie de un primer umectant, sau hidratant. Acesta va hidrata frumos tenul si machiajul va arata impecabil.

Pe langa tipul tau de ten este important sa vezi si ce nevoi are tenul tau. Ai pori dilatati? Nici o problema, un primer bun estompeaza porii, trebuie doar sa il cauti. Vrei un machiaj luminos? Ei bine exista primere iluminatoare.

Eu am cateva primere care imi plac, dar cel mai des le folosesc pe cele de la L’oreal din gama Infaillible. In aceasta gama sunt trei primere, unul pentru iluminare, unul pentru corectarea culorii tenului si unul pentru un ten tern, obosit.

Primer-loreal-infallible

L’oreal Paris Infallible Anti Fatique Primer este unul dintre preferatele mele si acest primer este o baza perfecta pentru un ten mixt, uscat sau un ten matur pentru ca ofera hidratare si luminozitate tenului. Acesta este perfect pentru tenul matur sau uscat pentru ca revigoreaza pana si cele mai terne zone si faciliteaza aplicarea fondului de ten. Tenul ramane frumos si uniform dupa ce aplici fondul de ten si este perfect pentru un machiaj de seara pentru ca va arata tenul sanatos si luminos toata seara.

Imi place mult textura lui, care e pe baza de apa. Acesta e mai lichid, dar intra usor in piele si se absoarbe imediat. Are o nuanta roz, dar care se adapteaza usor la nuanta tenului, si uniformizeaza culoarea tenului asa ca sa nu te gandesti ca ramane roz pe piele.

Ce imi place la primer si multa lume nu stie acest lucru, este ca acest produs poate fi folosit si singur, daca doresti doar sa matifiezi tenul dar sa il si hidratezi in acelasi timp. Pentru un machiaj natural si un aspect mai luminos al tenului eu aplic si un iluminator lichid si tenul arata foarte sanatos si natural.

Eu am tenul mixt asa ca acest primer este perfect pentru mine atunci cand doresc un machiaj frumos si rezistent. Am folosit acest primer de mai multe ori si de fiecare data fondul meu de ten a aratat impecabil.

Sper ca am reusit sa va ofer cateva informatii utile, care sa va ajute sa alegeti ce e mai bun pentru voi atunci cand sunteti in cautarea unui primer bun si accesibil.

Tu ce primer recomanzi? Cu care te-ai inteles cel mai bine si de ce?

Astept parerea ta: