Paste cu creveti si sos alb


Pastele sunt acel aliment pe care eu l-as putea consuma in fiecare zi, simple, cu diferite sosuri si tot nu m-as plictisi sa le prepar si sa le savurez. Asadar azi am pregatit pentru voi o reteta delicioasa, Tagliatelle cu creveti si sos alb. Si crede-ma pastele pot fi acel aliment banal pe care il consumi cu un sos pesto sau doar niste ulei de masline sau un aliment extravagant atunci cand vrei sa impresionezi pe cineva cu o reteta gustoasa. Aceasta reteta, este una foarte simpla si gustoasa dar in acelasi timp extravaganta pentru ca este asociata cu crevetii, care am putea spune ca nu sunt un aliment banal. Eu o prepar cel mai des pentru cina in weekend, cand vrem sa mancam ceva bun si rapid si sa savuram un pahar de vin. Asa am facut si aseara si am facut si cateva poze cu aceasta ocazie pe care le documentez chiar acum, aici.

Paste-cu-creveti

Si daca esti fan al crevetilor, fructelor de mare si nu sti cum sa ii gatesti, ai ajuns in locul potrivit pentru o reteta cu creveti! De-a lungul anilor am facut tot felul de paste cu creveti, cum ar fi paste cremoase cu creveti cu ciuperci, paste cu creveti si sos pesto, paste cu creveti si sos de rosii, si chiar paella cu creveti, dar aceasta reteta se remarca cu siguranta ca una dintre preferatele mele!

Ingrediente

Tagliatelle: 250 grame

Creveti decorticati: 400 grame

Smantana de gatit: 150 ml

Sos de rosii: 50 ml

Parmezan: Un pumn, o canita de parmezan maruntit

Apa pentru sos: o canita

Condimente: 5-6 catei usturoi

o lingurita patrunjel

o lingurita rozmarin

o lingurita oregano

o lingurita busuioc

jumatate lingurita fulgi de ardei rosu

sare si piper dupa gust

Ingredientele sunt pentru doua persoane

Reteta Simpla pentru paste cu creveti

Aceasta este o reteta ridicol de usoara, care presupune cam 4 pasi.

Creveti-lidl
Creveti-cu-paste
  1. In primul rand, crevetii se decongeleaza, noi cumparam creveti decorticati, de la Lidl, Penny sau Selgros, ii spalam si ii scurgem in chiuveta dupa ce s-au decongelat, iar apoi acestia se gatesc in ulei de masline cu mult usturoi (3-4 catei de usturoi zdrobiti). Eu pun peste ei o lingurita de rozmarin si una de patrunjel, pentru ca ador savoarea pe care le-o da. Daca nu iti place rozmarinul sau patrunjelul poti sa pui doar putina sare si piper. Si nici nu pot sa iti spun cum in acest timp, bucataria ta va mirosi atat de bine!
  2. Apoi, separat, intr-o alta tigaie pregatesc sosul, prajesc putin usturoi in ulei de masline, aproximativ (2-3 catei). Noi mancam destul de mult usturoi si consider ca in aceste paste usturoiul e foarte important pentru gust. Dupa ce am prajit putin usturoiul, adaug smantana sau crema de gatit vegetala, apoi adaug putin sos de rosii, oregano, busuioc si fulgi de ardei rosu, plus sare si piper dupa gust. Cand sosul incepe sa fiarba putin, adaug foarte putina apa si un pumn de parmezan, pe care il amestec bine pana se omogenizeaza cu restul ingredientelor.
  3. Apoi, gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Le scurg si in cele din urma, combin totul impreuna: creveti, paste si sosul de smantana si parmezan! Si gata! Avem o reteta Yummy!

Aceasta este reteta simpla de azi! Daca cauti o varianta de post, noi o pregatim in post cu sos de gatit vegetal si branza de caju, dar asta nu o face mai putin buna. E delicioasa oricum, si partea buna e ca si daca gatesti prea mult crevetii, tot va fi buna, pentru ca nu se simte cand combini toate ingredientele.

Sos-smantana-parmezan

Tu cum gatesti crevetii?
Urmareste-ma si pentru alte retete si scrie-mi cum ti s-a parut aceasta reteta daca ai incercat-o!

13 gânduri despre „Paste cu creveti si sos alb

  1. Îmi plac tare mult pastele, dar recunosc, nu am mâncat paste cu creveți și sos alb. Nu aș putea spune din ce motiv, dar foarte posibil să nu mă fi atras. Rețeta ta însă, mi-a stârnit curiozitatea și … papilele gustative.
    Mulțumesc, o voi încerca!

    Apreciază

  2. Si eu as putea manca in fiecare zi paste si nu m-as satura! Nu am incercat pana acum o reteta cu creveti, de obicei fac carbonara. Dar cred ca o sa incerc reteta ta, mai ales ca e rapida si usoara.

    Apreciază

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s