Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri care apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi. Acneea vulgaris (sau simplu acneea) este o afectiune a pielii pe termen lung caracterizata prin zone cu puncte negre, puncte albe, pustule, piele grasa si posibilitatea aparitiei unor semne. Acneea se produce atunci cand foliculii pilosi (de par) se umplu de uleiuri si celule cutanate moarte. Aceasta nu este o boala infectioasa si are cauze multiple: genetice, schimbari de hidratare, igiena necorespunzatoare, ocluzie in seboree, creme grase sau nepotrivite si cele mai frecvente interne: schimbari hormonale – inclusiv pubertatea sau premenopauza, boli asociate, anumite medicamente hormonale sau cortizonice si lista continua
Tenul cu tendinte acneice are cu siguranta nevoie de o rutina mai stricta si ingrijire dedicata acestui tip de ten. In adolescenta am avut cativa ani probleme cu acneea, si tare as fi vrut sa am acces la atatea produse special create pentru tenul acneic. Am cautat foarte mult un tratament pentru cosuri care sa si functioneze si pe vremea aceea nu stiam cum sa imi alcatuiesc o rutina pentru ten acneic potrivita si nici nu intelegeam importanta acesteia.
Daca te confrunti cu probleme severe cu acneea atunci as vrea sa iti recomand in primul rans sa consulti un medic dermatolog. Este foarte important sa intelegi cauza problemei si abia mai apoi sa folosesti un tratament potrivit, iar acest lucru il poti faci doar impreuna si la indrumarea unui medic specialist.
Daca insa problemele tale nu sunt atat de severe si vrei doar sa iti alcatuiesti o rutina potrivita pentru ingrijirea tenului cu tendinta acneica, atunci ai ajuns in locul potrivit pentru ca in acest articol vreau sa vorbim despre care sunt principalele reguli de ingrijire a tenului acneic si sa iti povestesc despre cateva produse create special pentru acest tip de ten.

Principalele reguli de ingrijire a tenului acneic
1.Identifica tipul tau de ten
Prima si cea mai importanta este sa alegi produse special create pentru un ten acneic, si sa stii cu ce tip de ten te confrunti tu defapt. Produsele despre care iti vorbesc azi sunt de la Vervory.ro si fac parte dintr-un set de 4 produse create special pentru un ten predispus la acnee sau cu imperfectiuni. Sunt produse cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur si acid salicilic si sunt:
- Fara Alcool
- Fara Parabeni
- Fara Ingrediente de origine animale
- Fara SLS / SLeS / ALS
- Fara Ulei de Palmier
- Fara Peroxid de Benzoil
- Fara parfum / parfum sintetic
- Fara coloranti
- Fara PEG / Petrochimice
- Fara formaldehida
- Fara DEA / TEA / ftalati
- Fara Uree
Setul expert 4 este compus din Gelul de curatare a tenului cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur, Lotiune tonica cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur, Crema hidratanta cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur si Serum anti-acnee cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur. Cand am inceput sa folosesc acest set compus din cele 4 produse am avut cateva emotii, pentru ca imi era frica sa nu imi irite tenul sau sa nu agraveze problemele mele cu acneea, care momentan nu este severa.
Ce m-a speriat pe mine este ca toate kiturile pentru tratarea acneei de la Vervory includ combinatia intre acid salicilic si uleiul organic 100% pur din arbore de ceai. Sunt ingrediente foarte bune pentru tratarea acneei, punctelor negre si petelor lasate de acnee, dar pot de asemenea sa fie si ingredinte care sa irite tenul, mai ales un ten sensibil ca si al meu.
Dar dupa cateva folosiri, am inteles ca avem o relatie buna, eu si aceste produse si tenul meu le tolereaza, ba chiar petele cauzate de acnee sau punctele negre s-au estompat treptat. Oricum mai jos va povestesc despre experienta mea cu fiecare produs in parte si cum poti sa le integrezi in rutina ta de ingrijire a tenului.
2. Demachierea si spalarea tenului

Desi sunt doua procedee diferite, amandoua sunt foarte importante, nu doar pentru tenul acneic, ci pentru orice tip de ten. Demachierea se face tot timpul inainte de spalarea tenului si este o metoda simpla sa cureti impuritatile si machiajul de pe ten. Dupa demachiere tot ce ai de facut este sa speli fata cu un gel de curatare.
Indepartarea sebumului, a celulelor moarte si a altor impuritati nedorite este atat de cruciala atat seara cat si dimineata. Multe din aceste celule si impuritati acumulate in timpul zilei si noptii raman pe fata chiar daca te-ai spalat cu o seara inainte. In plus, apa rehidrateaza fata. Evitarea curatarii poate duce la blocarea porilor, ceea ce poate duce la penetrarea bacteriilor in piele. Asta dovedeste inca o data ca a iti curata tenul este un pas foarte important in rutina de ingrijire a tenului acneic.
Cu gelul de curatare a tenului cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur de la Vervory este foarte simplu sa iti cureti fata, masand usor si evitand zona ochilor. Dupa curatare clatesti bine cu apa si stergi fata cu un prosop moale, de preferat un prosop pe care il folosesti doar pentru fata. Acest gel curata pielea de impuritatile de peste zi, indeparteaza excesul de sebum si previne aparitia acneei. Pe langa asta el regleaza secretia de sebum, inhiba bacteria cauzatoare de acnee, reduce inflamatia, reduce marimea porilor si diminueaza punctele negre.
Imi place acest gel pentru ca mie personal nu imi usuca tenul si tenul ramane curat si pregatit pentru urmatorii pasi. De asemenea ingredientele sunt gandite in asa fel incat tenul sa nu ramana iritat si uscat. Forta antibacteriana si antiseptica a uleiului de arborelui de ceai este completata de proprietatile calmante ale extractului de aloe vera care calmeaza iritatiile. Gelul are o textura usoara, revigoranta si nu contine sapun pentru o curatare blanda, asa ca e inca un motiv in plus sa nu usuce tenul.
3. Foloseste un toner

Un toner special creat pentru tenul acneic este un toner cu antioxidanti, care are in compozitie ingrediente reparatoare si ingrediente care estompeaza petele cauzate de pustule. Tonerul are efectul de curatare in profunzime a porilor, de eliminare a excesului de sebum si totodata de eliminare a clorului din apa de la chiuveta, asa ca el este vital in rutina de frumusete. Tonerul pregateste tenul pentru serumuri si lotiuni hidratante. Pe langa asta, fara un toner, tratamentele cosmetice nu vor putea sa patrunda epiderma daca porii tai sunt blocati la suprafata de exces de sebum si celule moarte. Am putea spune asadar ca tonerul completeaza partea de demachiere si curatare a tenului.
Lotiunea tonica cu ulei organic din arbore de ceai 100% pur ajuta la curatarea tenului si la inviorarea pielii, luptand totodata impotriva petelor pigmentare, ceea ce inseamna ca pe termen lung iti daruieste ten mai uniform. Elimina si impuritatile, calmeaza roseata si lasa pielea fina si luminoasa.
Eu nu am fost niciodata fan al tonerului, ba chiar l-am exclus din rutina mea mult timp. Asta pana am inteles ce rol are si atunci cand l-am folosit o perioada mai lunga am observat si beneficiile. Acest toner contine si aloe vera care are rolul de a calma si relaxa pielea si este un toner potrivit tuturor tipurilor de ten, in special pentru tenul acneic, gras sau cu imprefectiuni. Ce imi place, la fel ca si in cazul gelului este ca nu imi usuca tenul dupa aplicare.
4. Hidrateaza
Dupa curatarea si tonifierea tenului, aveti nevoie de o crema pentru a hidrata tenul. E o greseala sa crezi ca nu trebuie sa folosesti crema hidranta daca suferi de acnee. E adevarat ca acneea este specifica tenurilor grase, insa productia de sebum se intensifica atunci cand nu-i oferi pielii hidratare optima. In plus, medicii dermatologi sunt de parere ca numite tipuri de acnee sunt cauzate de uscaciunea pielii, astfel ca un ten sanatos se mentine aplicand o crema hidratanta potrivita pentru tine de doua ori pe zi: dimineata si seara, dupa ritualul de curatare.

Naturala si organica, crema pentru ten de la Vervory combina puterea uleiului de arbore de ceai(tea tree oil) si a acidului salicilic cu ingrediente naturale potrivite si benefice pielii pentru a o hidrata si a calma tenul acneic. Aceasta hidrateaza pielea fara a astupa porii, restabileste echilibrul natural de hidratare al pielii dupa demachiere si tonifiere. Ea contine un amestec echilibrat de hidratanti naturali precum ulei de Tamanu, Aloe Vera, ulei de Jojoba, ulei de Floarea Soarelui pentru a reface pielea.
Ce imi place mie la aceasta crema este ca este special creata pentru un ten acneic si se absoarbe usor in piele si nu lasa resturi uleioase. Aceasta este potrivita tuturor tipurilor de ten, in special pentru tenul acneic, gras sau cu imprefectiuni si cel mai important este ca nu contine petrochimice, uleiuri minerale, parabeni sintetici, propilen glicol, lauril sulfat de sodium, polisorbati, parfumuri sintetice, coloranti sintetici, ingrediente cu derivate animale.
5. Un produs local, tratament pentru acnee

Un tratament care se aplica local pe acnee sau petele cauzate de acnee este tot timpul un produs concentrat, si tocmai din acest motiv eu va recomand sa il aplicati doar local, pe zona afectata. Cei de la Vervory.ro au un tratament special creat pentru asta si anume, serumul tratament concentrat anti-acnee, care este un produs pentru tenul predispus la probleme si acnee si patrunde in profunzime pielea, ajuta la uscarea acneei si a cosurilor fara a usca tenul. Este un produs ideal pentru cosuri, puncte negre, puncte albe si acnee. Are o formula concentrata si transparenta si ajuta la prevenirea acumularii bacteriilor pe piele. Acesta ontine ulei organic 100% pur arbore de ceai, un ingredient puternic antibacterian ce lupta impotriva acneei. Si ce este mai putin stiut, este ca intr-un studiu clinic comparativ, s-a demostrat ca uleiul din arbore de ceai este la fel de eficient ca Benzoyl Peroxide in tratarea acneei dar fara sa aiba efecte secundare.
Eu am mai folosit in trecut un produs cu ulei din arbore de ceai si mi-a placut pentru ca imi usca cosurile peste noapte sau cel putin trata frumos inflamatia. Pe langa asta in urma cosurilor nu ramaneau urme si pete si acesta este un alt lucru care mi-a placut mult. La fel ca si produsele pe care le-am folosit, acest serum nu m-a dezamagit. Este foarte concentrat si dupa aplicare inflamatia se retrage usor.
Desi cercetarile in privinta folosirii uleiului de arbore de ceai pentru a trata acneea sunt destul de limitate, rezultatele practice arata ca este unul dintre cele mai eficiente tratamente locale, cu actiune in 7-8 ore. Astfel ca aceste produse sunt un dar pentru tratarea acneei si a cosurilor.