Ceaiurile romanesti, printre cele mai bune din lume!

cel-mai-bun-ceai-romanesc

Am cateva produse pe care le folosesc constant in casa mea, si produsele Fares sunt printre ele. De la ceaiuri, la suplimentele, uleiuri esentiale si capsule. Aceste produse sunt nelipsite de la noi din casa si au fost alaturi de noi la boala, raceli si viroze si relaxare cu un ceai si voie buna. In 1929, adica acum mai bine de opt decenii, a inceput o calatorie frumoasa in lumea plantelor, care a adus impreuna traditiile si inovatia, pentru a obtine ceaiuri si remedii din plante medicinale, care au cucerit increderea romanilor de pretutindeni. Aceasta calatorie a inceput la poalele Sarmizegetusei, in inima Daciei, in aceleasi locuri bogate in traditie, unde viata infloreşte in fiecare an daruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sanatate: la Orastie.

De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.

Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.

ceai-fares

Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.

Ceaiurile de la Fares, si defapt produsele de la Fares sunt parte din familia noastra si ma bucura nespus vestea ca 4 ceaiuri din colectia lor au fost premiate in Paris, la concursul international „Thés du Monde” (Ceaiurile lumii) cu diploma Gourmet. In ciuda dificultatilor cauzate de pandemie, s-au inscris in cursa cu 40% mai multe ceaiuri fata de editia din 2019. Este vorba despre plante si amestecuri pentru infuzii din 21 de tari. Ceaiurile au fost supuse exigentelor a doua jurii compuse din specialisti internationali. Ambasada României in Franta a anuntat Fares despre organizarea acestei competitii si iata ca rezultatele nu au intarziat sa apara.

Musetelul, menta, teiul si ceaiul Mireasma – printre cele mai bune din lume

ceai-fares

Nu stiu cum sunteti voi dar pentru mine oricum aceste ceaiuri de la Fares sunt cele mai consumate din casa si nelipsite. Spre mandria noastra, patru ceaiuri romanesti au iesit invingatoare la doua categorii, fiind distinse cu diploma GOURMET. Musetelul, menta si teiul pot fi considerate, de acum, brand de tara, dupa ce au fost medaliate. Avand in vedere ca interesul oamenilor pentru o viata sanatoasa este in crestere eu cred ca este un lucru bun sa avem ceaiuri bune si premiate la indemana. Si pot sa inteleg perfect de ce ceaiurile Fares sunt apreciate. In vara am fost in vizita la Orastie, Sarmizegetusa si inteleg acum de ce plantele din produsele Fares sunt atat de bune. Energia locului si natura este un adevarat tezaur in Orastie. Pe langa natura valoroasa care ofera aceste plante, Fares are traditie si lucreaza cu foarte multa implicare in crearea unor produse conforme cu perioada in care traim.

Noi romanii desi nu avem bine stabilita o cultura a ceaiului, avem totusi un renume atunci cand vine vorba de leacuri naturiste. Si sper ca oamenii sa incepe sa aprecieze tot mai mult valorile locale si sa inceapa sa bea ceai si de placere, nu doar atunci cand sunt bolnavi.

Un gând despre „Ceaiurile romanesti, printre cele mai bune din lume!

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s