Cum sa ai par cu volum daca ai firul de par subtire


Parul este fara dar si poate accesoriul meu preferat. Bine, stiu ca nu este un accesoriu, pentru ca el face defapt parte din mine, dar ma ajuta sa arat bine in diferite situazii.

Pe langa ca am parul frumos, pentru ca stiu asta si pot sa afirm fara modestie ca am un par frumos, am si un par mofturos si firul subtire, motiv pentru care trebuie sa caut mereu metode de a oferi volum parului.

Nimic nu arata mai bine decat un par stralucitor si plin de volum. Ne dorim toate sa avem parul acela frumos, gros si stralucitor, pe care il au modelele in reclamele de la sampon. Dar pentru ca nu reusim de cele mai multe ori, am strans azi pentru voi cele mai bune sfaturi pentru a oferi volum parului subtire. Daca citesti acest articol si aplici aceste trucuri, vei avea mereu un par frumos si plin de volum.

1.Tunde parul in scari

Esti surprinsa sa vezi ca nu este un truc care sa iti recomande multe produse cosmetice? De fiecare data cand merg la coafor imi tund parul in scari, sau cel putin il filez frumos, pentru ca astfel el prinde mai mult volum. Straturile suprapuse creaza un efect de volum si fac parul sa fie mai usor de aranjat.

Tunsorile in scari, indiferent ca sunt lungi sau medii, ajuta la a da impresia de par mai des, intrucat straturile vor adauga volum si dimensiune coafurii tale. Acest tip de coafura este foarte potrivita si pentru cei cu parul extrem de subtire.

2. Piaptana-te numai dupa ce parul s-a uscat complet

Cum ne pieptanam parul, este un proces foarte important. De exemplu, momentul in care il piepteni, este si el un factor care influenteaza felul in care parul tau se aseaza. Pentru un par cu volum este indicat sa piepteni parul atunci cand acesta s-a uscat complet. Daca il piepteni pe firul ud, acesta se va aseza si nu vei mai avea la fel de mult volum.

Eu imi piaptan parul doar atunci cand aplic balsamul, si dupa ce e complet uscat, si acest aspect face diferenta.

3. Foloseste un sampon purificator de cateva ori pe luna

Parul subtire se spala mai des, deoarece colecteaza produs mai mult, colecteaza praf si impuritati din mediu, si astfel isi pierde din volum. Daca speli parul cu un sampon purificator, detoxifiant, o data pe saptamana macar, indepartezi o mare parte din rezidurile ramase de la balsam, spuma sau alte produse de styling.  Nu e nevoie sa il folosesti in fiecare zi, dar va face diferenta ocazional.

4. Foloseste produse care contin Nioxina

Nioxina este un ingredient care ajuta la volumul parului. Aceasta nu se afla in toate produsele, asadar va trebui sa citesti lista de ingrediente pentru a afla care contin acest ingredient. Daca folosesti sampon cu nioxina, sa nu te astepti sa ai instant un par cu volum insa, dar cu timpul vei observa sa vezi schimbarile si mai mult volum.

5. Schimba fixativul cu o pudra pentru volum

Pudra pentru volum, aplicata la radacina parului si masata, functioneaza foarte bine si iti ridica parul de pe scalp, adica automat vei avea mai mult volum. Aceasta te ajuta si nu vei mai avea nevoie sa aplici fixativ, care oricum iti face parul mai greu si te lasa fara volum, mai ales daca folosesti prea mult.

6. Schimba-ti cararea pe partea opusa

Acest truc mic, este unul dintre cele mai usoare trucuri. Nu te costa nici bani, nici timp si functioneaza. Daca de obicei porti parul cu o cararea pe partea dreapta, simplul fapt ca il aranjezi pe partea stanga, te va ajuta sa ai mai mult volum. Acest lucru se intampla pentru ca parul tau se obisnuieste sa fie purtat pe aceiasi parte si se aseaza frumos, la locul lui. Daca iti schimbi cararea, l-ai scos din zona lui obisnuita si sta mai ridicat, cu mai mult volum. Acest truc are un efect instant, iar parul tau va parea mult mai bogat decat este in realitate.

7. Foloseste o perie rotunda atunci cand il usuci

La acest capitol, pot sa iti spun ca este foarte importanta alegerea unei perii potrivite. Cu cat o perie este mai mare si mai rotunda, cu atat parul tau va deveni mai plat, iar cu cat o perie este mica si mai rotunda, parul tau va deveni mai voluminos.

Daca in mod normal, iti usuci parul si il aranjezi din uscat, este foarte usor sa adaugi putin volum cu o perie rotunda. Incepe de la radacina, si trage in jos, astfel incat sa bagi varfurile inauntru, pentru ca astfel vei avea sigur mai mult volum.

Doar fi atenta, pentru ca daca tragi prea tare sau lasi prea mult peria calda, iti poti deteriora parul.

8. Adauga bicarbonat in samponul tau

Cine a facut deja schimbarea asta, spun ca parul lor arata mai curat si are mai mult volum si textura. Poti sa adaugi o lingurita de bicarbonat in sampon sau poti sa te limpezesti cu apa si 3 lingurite de bicabonat folosind un lighean. Acest ingredient te scapa de mizeria si de impuritatile de pe firul de par si iti ofera mai mult volum instant.

9.  Fereste-te de sampoanele si balsamurile cu sulfati

Produsele pentru ingrijirea parului care sunt mai ieftine pot contine detergenti, alcool sau alte ingrediente daunatoare, care la inceput iti fac parul sa arate bine, dar pe termen lung acestea pot dauna podoabei capilare. Sfatul meu este sa iti cumperi un sampon fara sulfati si fara parabeni.

10. Foloseste samponul uscat

Chiar daca parul tau este curat, samponul uscat va adauga volum parului subtire. Poti folosi samponul uscat  pentru a da textura parului si a oferi mai mult volum. Pe piata exista multe tipuri de sampoane uscate si cu siguranta vei gasi unul pe placul tau.

Ai incercat unul din aceste trucuri? Ce trucuri pentru un par cu mai mult volum cunosti?

2 gânduri despre „Cum sa ai par cu volum daca ai firul de par subtire

Astept parerea ta: