Pentru a fi sanatos, trebuie in primul rand sa ai obiceiuri de viata sanatoase.
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei dar cu toate acestea multi sar peste micul dejun si mananca doar la masa de pranz. Destul de rau a-si spune eu care sunt o persoana care isi ia micul dejun in fiecare dimineata si pe langa asta il mai si pozez.
Oricum lasand gluma la o parte pentru mine micul dejun este important pentru ca dimineata este cea mai incarcata perioada a zilei pentru mine, este acel moment in care imi consum mare parte din energie deoarece in general am cate 8 pacienti pana la pranz si luand in considerare faptul ca acestia sunt copii va dati seama cam de cata energie am nevoie.
Zilele trecute am primit un colet cu bunatati de la Vitamix.ro. Si pentru ca am primit aceste bunatati, am decis sa va arat si voua ce mananc eu de obicei la micul dejun.
In colet am primit cateva produse alimentare, numai bune de inclus in micul dejun sau gustarea ta favorita. Dar nu ajunge sa va arat doar produsele si am vrut neaparat sa vedeti cum le integrez eu in trei retete usoare, pe care oricine le poate prepara in confortul locuintei.
Budinca de chia
Semintele de chia este un alument foarte versatil, pe care il puteti adauga foarte usor intr-o salata, sau peste fructele preferate, dar cel mai delicios mod de a le consuma, este o budinca de chia.
Mai jos am dezvaluit reteta mea foarte simpla de budinca de chia, pe care in general o pregatesc de seara si o las in frigider pana a doua zi dimineata, cand o pun cu mine la job, pentru a imi servi micul dejun linistita.
- 200 ml lapte de migdale
- 1/2 cana de seminte de chia
- o lingura de miere
- vanilie sau scortisoara dupa gust
- fructe congelate
- fulgi de cocos-
Terci de ovaz cu mere
Terciul este o alegere minunata pentru micul dejun. La inceput mi se parea ca nu am sa mananc niciodata terci pentru ca are o consistenta, asa mai ciudatica. Insa dupa ce am preparat primul terci, am fost invaluita de gust si acum consider ca este una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun.
Puneti toate ingredientele pe foc, intr-o cratita mica. Amestecati pana la fierbere si mai lasati-le la foc mic inca cinci minute, amestecand des. Puneti terciul intr-un castron si adaugati scortisoara deasupra.
- 50 gr de fulgi de ovăz
- 200 ml lapte de migdale
- Un mar mediu, taiat cubulete
- Scortisoara dupa gust
Iaurt grecesc cu fulgi de ovaz, banane si cocos
De cand a aparut pe piata iaurtul grecesc eu nu ma mai pot satura de el. Dimineata il mananc cel mai des, dar recunosc ca il mananc si ca si gustare sau uneori cand am pofta de ceva dulce il inlocuiesc cu o masa.
Cred ca acesta este cel mai simplu mic dejun, dar este si foarte sanatos. Tot ce ai de facut este sa adaugi toate ingredientele intr-un bol si sa te bucuri de ele.
- 200 grame de iaurt grecesc 2% grăsime
- 30 gr de fulgi de ovăz
- 1 banana
- Nuca de cocos razuita
Aceastea au fost cele 3 idei ale mele pentru micul dejun. M-am rezumat doar la 3, dar daca va plac ideile mele, am sa revin si cu alte retete de mic dejun, poate si ceva mai complex.
Mi-ar face mare placere sa incercati aceste idei si sa imi spuneti daca v-a placut.
Tu ce consumi la micul dejun?
Super util! Mulțumesc! 💓
ApreciazăApreciază