Nu sunt mare fana a dulciurilor, insa mananc prajiturile de casa cu pofta. Nu stiu de ce, dar in post, cel mai adesea mi se intampla sa imi fie pofta de ceva dulce. Si sincer dulciuri de post nu sunt prea multe. Ma scuzati, sunt multe dulciuri de post, dar majoritatea implica mult zahar si ingrediente dubioase.
Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa si mai ales cu ciocolata. Si o negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, este de departe in topul preferintelor mele.
Insa o negresa fara oua, de post este o provocare. Una care a fost o reusita apropo. Atat de reusita, incat mi s-a cerut a doua zi sa mai fac o tava.
Acest blat poate fi folosit chiar si pentru tort si este absolut genial. Pot sa spun ca mie imi place chiar mai mult decat blatul cu oua.
Ingrediente pentru blat
- 120 grame faina
- 30 grame pudra de cacao
- 25 grame amidon de porumb
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 150 grame lapte de cocos la conserva (eu am folosit laptele de cocos din Lidl)
- 75 ml ulei
- 200 grame zahar praf
- Sucul stors de la o lamaie mica
- 1 lingurita extract de rom sau vanilie
- 3 banane coapte
Ingrediente pentru crema
- Budinca de ciocolata
- Un compot de ananas
Mod de preparare
Aveti nevoie de o tava de aproximativ 15x 25 cm dreptunghiulara, sau daca nu o tava rotunda, de aproximativ 25 cm. In tava eu am pus hartia de copt, pe care am unso cu putin ulei. Prajitura are o consistenta umeda, asadar nu se va lipi de tava chiar daca nu folositi hartia de copt, dar totusi eu va recomand sa puneti putin ulei.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol se adauga faina, cacao, amidonul si bicarbonatul.
Ingredientele umede se amesteca intr-un alt bol. Bananele le puteti fie pisa cu furculita, sau cu un blender. Mai apoi, puneti laptele de cocos, uleiul, esenta de rom intr-un bol, peste care adaugati bananele pisate. Dupa ce ati pus toate ingredientele umede si le-ati amestecat, adaugati treptat zaharul si amestecati bine. Aceste ingrediente amestecat vor deveni o pasta omogena. La sfarsit adaugati ingredientele uscate peste cele umede si mixati toate ingredientele impreuna pana cand acestea se omogenizeaza.
Tot ce mai aveti de facut este sa adaugati compozitia in tava si sa miscati putin tava pentru a se aseza. Se baga la cuptor pentru aproximativ 30 min, dar nu uitati de testul scobitoarei. Daca blatul nu e copt si ramane pe scobitoare, il mai lasati 5 minute.
Dupa ce blatul e copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a aplica budinca.
Pentru prepararea budincii, luati un compot de ananas, din care scurgeti jumatate din zeama, si blenduiti foarte bine compozitia ramasa. Peste ananasul blenduit, adaugati praful de budinca si amestecati bine. Dupa ce ati amestecat puneti budinca pe foc si amestecati pana devine mai groasa si o lasati sa dea un clocot.
Se pune budinca peste blat si se intinde. Daca va face placere. puteti sa o decorati cu felii de ananas sau alte fructe.
Va recomand sa o lasati la rece cel putin 30 minute, pentru ca este mult mai gustoasa.
Sper sa va fie de folos aceasta reteta si sa aveti pofta.
Cum ti se pare aceasta negresa? Tu ce prajituri de post pregatesti?
Mi se pare o prajitura apetisanta. Eu n-am prea tinut post in ultimul timp si nu prea stiu nici o reteta de acest gen
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si daca nu ti-i post, iti va placea la nebunie. Nu iti dai seama ca e de post si e si buna si sanatoasa 😘😍
ApreciazăApreciază
Fac destul de des negresa, dar reteta ta imi pare mai interesanta. O sa o incerc.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Merita sa o incerci! Nici nu simti ca e de post 😘🤗
ApreciazăApreciază
Și mie îmi plac negresele. Eu înlocuiesc bananele cu mango,că sunt alergică 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Super buna ideea! Sa stii ca am sa incerc si aceasta varianta. Am vazut ca este si cu ananas o reteta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Negresa cu banane nu mi-a trecut prin cap sa fac, dar arata tare bine. O sa incerc si eu reteta.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Sper sa iti fie de folos! E foarte buna 😘🤗
ApreciazăApreciază
Nu cred că am mâncat vreodată negreasă de post, trebuie să încerc și eu rețeta, arată delicios.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nici nu se simte ca e de post! Mi se pare ca e mai buna chiar 😍
ApreciazăApreciază
Negresa ini place si mie mult de tot, insa nu am incercat niciodata aceasta varianta cu banane. Cred ca o voi prepara si eu pe viitor.
ApreciazăApreciază
De mult timp imi doresc sa fac si eu o negresa, stiu ca mai faceam negrese prin liceu, si imi placeau tare mult. Arata delicios!
ApreciazăApreciază
o bucatereasa pe cinste, arata criminal negresa aceasta, vreau si eu o bucatica!
ApreciazăApreciază
Pfoaiii..ce pofta de negresa mi-ai facut. Chiar imi este dor sa fac. Arata tare bine negresa ta cu banane 😊
ApreciazăApreciază
Foarte bine arataaaa… tot ce are ciocolata mie imi place:))
ApreciazăApreciază
Mmmm, ce bine arată și ce potă mi-ai făcut!
Clar, trebuie să încerc rețeta aceasta sănătoasă!
Mulțumesc pentru rețetă!
ApreciazăApreciază
chiar eram curioasa de o astfel de reteta, pana trece postul am sa o fac si eu!
ApreciazăApreciază
deci chiar pare o bunatate! o incerc si eu, garantat , mai ales ca suntem mari fani negresa! si nici nu e uscata, deci sigur va face senzatie
ApreciazăApreciază