Negresa de post cu banane si budinca de ciocolata


negresa-de-post-cu-bananeNu sunt mare fana a dulciurilor, insa mananc prajiturile de casa cu pofta. Nu stiu de ce, dar in post, cel mai adesea mi se intampla sa imi fie pofta de ceva dulce. Si sincer dulciuri de post nu sunt prea multe. Ma scuzati, sunt multe dulciuri de post, dar majoritatea implica mult zahar si ingrediente dubioase.

Chiar n-am mai facut demult o prajitura de casa si mai ales cu ciocolata. Si o negresa pufoasa cu ciocolata, cu gust intens de ciocolata, este de departe in topul preferintelor mele.

Insa o negresa fara oua, de post este o provocare. Una care a fost o reusita apropo. Atat de reusita, incat mi s-a cerut a doua zi sa mai fac o tava.

Acest blat poate fi folosit chiar si pentru tort si este absolut genial. Pot sa spun ca mie imi place chiar mai mult decat blatul cu oua.

negresa-de-post-cu-bananeIngrediente pentru blat

  • 120 grame faina
  • 30 grame pudra de cacao
  • 25 grame amidon de porumb
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 grame lapte de cocos la conserva (eu am folosit laptele de cocos din Lidl)
  • 75 ml ulei
  • 200 grame zahar praf
  • Sucul stors de la o lamaie mica
  • 1 lingurita extract de rom sau vanilie
  • 3 banane coapte

Ingrediente pentru crema

  • Budinca de ciocolata
  • Un compot de ananas

Mod de preparare

Aveti nevoie de o tava de aproximativ 15x 25 cm dreptunghiulara, sau daca nu o tava rotunda, de aproximativ 25 cm. In tava eu am pus hartia de copt, pe care am unso cu putin ulei. Prajitura are o consistenta umeda, asadar nu se va lipi de tava chiar daca nu folositi hartia de copt, dar totusi eu va recomand sa puneti putin ulei.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

negresa-de-post-cu-bananeIntr-un bol se adauga faina, cacao, amidonul si bicarbonatul.

Ingredientele umede se amesteca intr-un alt bol. Bananele le puteti fie pisa cu furculita, sau cu un blender. Mai apoi, puneti laptele de cocos, uleiul, esenta de rom intr-un bol, peste care adaugati bananele pisate. Dupa ce ati pus toate ingredientele umede si le-ati amestecat, adaugati treptat zaharul si amestecati bine. Aceste ingrediente amestecat vor deveni o pasta omogena. La sfarsit adaugati ingredientele uscate peste cele umede si mixati toate ingredientele impreuna pana cand acestea se omogenizeaza.

Tot ce mai aveti de facut este sa adaugati compozitia in tava si sa miscati putin tava pentru a se aseza. Se baga la cuptor pentru aproximativ 30 min, dar nu uitati de testul scobitoarei. Daca blatul nu e copt si ramane pe scobitoare, il mai lasati 5 minute.

Dupa ce blatul e copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a aplica budinca.

Pentru prepararea budincii, luati un compot de ananas, din care scurgeti jumatate din zeama, si blenduiti foarte bine compozitia ramasa. Peste ananasul blenduit, adaugati praful de budinca si amestecati bine. Dupa ce ati amestecat puneti budinca pe foc si amestecati pana devine mai groasa si o lasati sa dea un clocot.

Se pune budinca peste blat si se intinde. Daca va face placere. puteti sa o decorati cu felii de ananas sau alte fructe.

Va recomand sa o lasati la rece cel putin 30 minute, pentru ca este mult mai gustoasa.

Sper sa va fie de folos aceasta reteta si sa aveti pofta.

Cum ti se pare aceasta negresa? Tu ce prajituri de post pregatesti?

 

 

18 gânduri despre „Negresa de post cu banane si budinca de ciocolata

Lasă un răspuns către florinakrisch Anulează răspunsul