Ce sa mananc? Dar ce sa mai gatesc? E o intrebare pe care o aud des. In primul rand va trebui sa ai in vedere care sunt gusturile tale alimentare, si eu desigur nu am sa iti pot spune exact ce vrei tu sa mananci.
Daca mai esti si vegan sau raw-vegan, s-ar putea ca ceea ce iti propun eu sa nu iti placa deloc. Dar pentru ca a inceput postul Pastelui, am inceput si eu sa am grija mai mare la alimentatie si sa mananc de post. Ca un vegetarian. Asa ca incepand de acum poti gasi la mine pe blog, articole in care iti spun ce mananc in aceasta perioada si retete usoare si sanatoase.
Azi am pentru voi o reteta simpla si delicioasa, dulce si crocanta, oarecum cu gust de copilarie. Si spun asta pentru ca nu am mancat paste cu pesmet de cativa ani buni.
Asadar reteta de astazi este una foarte simpla si rapida. Farfalle cu pesmet crocant si dulceata de afine.
Ingrediente:
- 250 gr Farfalle (fara ou daca postesti si tu)
- 100 gr pesmet
- 3 linguri de zahar Green Sugar
- 2 linguri ulei
- Dulceata de afine – sau orice dulceata poftesti
- Fulgi de cocos
- apa pentru fiert pastele
- un praf de sare pentru gust
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert si se lasa pana da in clocot.
Cand apa da in clocot, se pun pastele si se lasa aproximativ 10-15 minute la fiert.
Intre timp se pregateste o tigaie, unde se pun 2 linguri de ulei la incins.
Cand uleiul este incins, se pune zaharul, eu am pus doar 3 linguri, insa daca vreti ca amestecul sa fie mai dulce, puteti pune mai mult.
Se lasa zaharul 1 minut, si se amesteca cu uleiul din tigaie.
Acum urmeaza sa punem pesmetul peste zahar, si amestecam incet. Se lasa compozitia la un foc mediu, sau daca aveti plita electrica undeva pe pozitia 5.
Se amesteca zaharul cu pesmetul si se lasa pe foc, pana ce pesmetul devine mai crocant, se prajeste.
Dupa ce au fiert pastele, acestea se scurg de apa si se lasa putin de o parte.
Cand pesmetul si zaharul au prins o culoare bruna, inseamna ca este gata compozitia.
Se pun pastele in farfurie, se adauga compozitia peste si dupa gust puneti dulceata de afine.
Si Voila! Sa aveti pofta buna!
Dulce si delicios!
Arata absolut delicios. Pana acum nu am incercat o varianta de acest gen si cred ca-mi salvez reteta
ApreciazăApreciază
Nu am incercat reteta aceasta, nu tin post, dar pare destul de apetisanta chiar si pentru un produs de post.
ApreciazăApreciază
ooo, mancam asa ceva in copilarie, mi-ai facut pofta!
ApreciazăApreciază
de obicei nu imi plac dulci, dar cu dulceata as incerca 🙂
ApreciazăApreciază
Nu am mâncat niciodată farfalle cu pesment, trebuie să încerc și eu, arată delicios. Mulțumesc pentru rețetă.
ApreciazăApreciază
Romina, arata genial! Cred ca au iesit delicioase. Nu tin post, dar reteta o voi incerca si eu.
ApreciazăApreciază
arata tare bine, voi cumpara si eu farfalle sa vedem cum sunt
ApreciazăApreciază
Arata genial. Trebuie sa fac si eu.
ApreciazăApreciază
Waa ce tare, chiar nu stiam aceasta reteta, nu m-as fi gandit pana acum la asemenea combinatie.
ApreciazăApreciază
Imi place cum arata, o sa incerc chiar maine reteta ta.
ApreciazăApreciază
Romina, arata absolut delicios, trebuie sa incerc si eu.
ApreciazăApreciază
Super reteta! Simpla si precis foarte buna. O s-o incerc!
ApreciazăApreciază
ne plac funditele si folosim des cu legume si sos dar sub aceasta forma chiar nu m-am gandit…yummy!
ApreciazăApreciază
arata tare bine, mai vrem retete de post, si eu postesc si uneori numai am idei 🙂
ApreciazăApreciază
pare destul de dulce pentru gustul meu. nu cred ca am mai incercat ceva similar pana acum!
ApreciazăApreciază