5 trucuri pentru ingrijirea picioarelor in sezonul rece cu Titania


ingrijire-picioarelorPicioarele sunt cea mai neglijata parte a corpului. Si sa va spun si de ce. Pentru ca picioarele sunt acea parte a corpului, la care te gandesti ultima data, cu toate ca le folosesti pentru orice activitate pe care o realizezi.

Fie ca mergi pe jos, alergi, faci sport sau ca stai pur si simplu in pozitie verticala, este important sa-ti simti picioarele bine ingrijite si confortabile. Daca nu le acorzi atentia cuvenita, te poti confrunta mai tarziu cu probleme.

Asa cum aplici crema hidratanta pe fata sau pe maini, incearca sa nu uiti nici de pielea de la nivelul picioarelor. Si acest lucru ar trebui facut cel putin o data sau de doua ori pe saptamana.

Cei de la Titania ne vin in ajutor cu produse special create pentru ingrijirea si igiena picioarelor si asta face acest ritual sa fie mult mai usor de realizat.

produse-titania-pentru-picioare

V-am aratat pe Instagram coletul primit de la cei de la Titania si va spuneam ca in loc de un kit de testare am primit doua kit-uri, unul pentru mine si unul pentru una dintre voi. Astfel ca am facut fericita si una dintre cititoarele mele si i-am oferit un set de ingrijire a picioarelor despre care mi-a spus ca este foarte incantata. Si pentru ca nu puteam ramane la stadiul de testat, am decis sa impart cu voi 5 trucuri de ingrijire a picioarelor si sa va spun cum folosesc eu produselele Titania.

5 trucuri pentru ingrijirea picioarelor

Nu trebuie sa cheltui o avere pe sedinte la saloane de cosmetica, pentru ca am pentru tine cateva sfaturi utile, ce te vor ajuta sa obtii o piele fina si catifelata.

1) Bai calde la picioare

Zilele friguroase ne indeamna sa evitam iesirile relaxante in parc, dar asta nu inseamna ca nu ne putem crea acasa, in confortul caminului, o ambianta care sa ne binedispuna, sa ne incarce cu energie si sa ne redea frumusetea picioarelor. O baie calda la picioare dupa o zi lunga de munca iti va incarca instant bateriile.

Imbraca-te confortabil intr-un halat pufos si pregateste intr-un lighean apa calduta in care sa adaugi doua lingurite de bicarbonat. Tine picioarele la inmuiat aproximativ 20 de minute. Dupa ce ai sters bine cu un prosop curat picioarele, foloseste crema exfolianta de la Titania care este o crema pe baza de nuca si exfoliaza in mod delicat pielea moarta de pe talpi si gambe. Uleiul de crusin lasa pielea moale si ii reda supletea, iar extractul de castane, allontion si glicerina vitalizeaza si regenereaza pielea si ii ofera hidratarea necesara. Si va dau un pont. Acest exfoliant il puteti folosi si pentru genunchi, pentru a curata si a face pielea de la genunchi sa arate mai bine si sa isi deschida culoarea.

Eu folosesc cu drag acest exfoliant si chiar l-am inclus la preferatele mele de luna trecuta. Imi este de foarte mare ajutor si imi lasa picioarele catifelate.

2) Asigura igiena zilnica a picioarelor tale

ingrijirea-picioarelor

In fiecare zi, picioarele tale sunt tinute in interiorul unei perechi de pantofi. Umiditatea si transpiratia reprezinta un teren fertil pentru bacterii, iar atunci cand nu iti speli picioarele, lasi ca microbii sa se acumuleze.

In cele din urma, te vei confrunta cu mirosul neplacut si cu infectiile fungice. Nu e nevoie decat sa iti speli corespunzator picioarele si sa te asiguri ca le-ai uscat bine, pentru a preveni umezeala. Foloseste Sprayul Antimicotic pentru picioare de la Titania pentru a-ti pastra picioarele curate si dezinfectate mai mult timp.

Folosit cu regularitate, substantele active protejeaza picioarele impotriva infectiilor micotice si ofera picioarelor revitalizare si ingrijire. Imi place foarte mult acest spray pentru ca nu lasa picioarele unsuroase sau umede. Intra repede in piele si reuseste sa usuce picioarele pentru a scapa de transpiratie. Este usor de folosit, ai nevoie de un singur puf pentru fiecare picior si mirosul este placut

3) Poarta incaltaminte confortabila

spray-antimicotic-titania

Pantofii nepotriviti pot cauza multe probleme la nivelul picioarelor. In primul rand, alege numarul corect; incaltamintea foarte stramta provoaca neplaceri si chiar poate modifica forma piciorului, cauzeaza bataturi, unghii incarnate si dureri. De asemenea, pantofii prea largi impiedica calcaiul sa se stabilizeze atunci cand mergi si asta poate cauza la fel dureri sau besici.

Ai grija la materialele din care este confectionata perechea de pantofi pe care vrei sa o cumperi. Cele sintetice nu iti vor lasa pielea sa respire, acumuland caldura si umiditate. In schimb, materialele naturale, ca pielea si bumbacul, vor mentine o temperatura optima a picioarelor. Incearca sa alternezi incaltamintea si sa o cureti periodic cu solutii speciale. Si pentru aceasta problema cei de la Titania au gasit un raspuns. Sprayul pentru pantofi de la Titania este facut special pentru dezinfectarea pantofilor. Desigur ca este nevoie sa iti speli pantofi si sa ii cureti, si acest spray nu ii va curata. Dar te ajuta sa indepartezi bacteriile si transpiratia, dezinfecteaza, previne micozele si ofera un miros placut. Il agitti putin inainte de folosire si pulverizezi pe interiorul incaltamintei inainte si dupa purtare si clar vei simti o diferenta.

4) Hidrateaza picioarele

Hidrateaza-ti picioarele pentru a evita aparitia zonelor cu piele uscata si crapata. Primavara si vara, cand porti mai des sandale, te poti confrunta cu aceasta problema dar din pacate nici in sezonul rece nu scapam de aceasta problema. Leacul este simplu. Aplica zilnic crema pentru Calcaie Crapate de la Titania care contine uree, lanolina pentru hidratare si un complex de ingrediente active: bisabolol pentru calmare, extract de castane pentru fortificare, mentol racoritor si camfor. Pantenolul mentine nivelul echilibrat al umezelii.

Dupa ce ai aplicat aceasta crema incalta o pereche de sosete de bumbac. Eu fac asta de cel putin doua ori pe saptamana inainte de culare si dimineata cand ma trezesc am picioarele foarte catifelate.

5) Nu uita de unghiile de la picioare

Pielea picioarelor este foarte importanta, dar nu este cazul sa neglijam nici sanatatea si aspectul unghiilor. Pentru a avea picioare frumoase in mod complet ingrijeste-le in mod regulat, cel putin o data la doua saptamani. Taie-le drept, nu curbat, si netezeste varfurile cu o pila. Aplica oje colorate pentru a te binedispune, dar nu uita sa ai grija si de sanatatea unghiei.  Stii deja ca detaliile fac diferenta, si chiar si o pedichiura ingrijita contribuie foarte mult la acea prima impresie favorabila. Nu se stie niciodata cand vei fi nevoita sa te descalti.

Pentru ingrijirea unghiilor va recomand sa folositi o combinatie de ulei de oregano si ulei de masline. Uleiul de oregano este un ulei incredibil de puternic, care are proprietati antifungice. Asta inseamna ca el poate elimina infectiile precum ciuperca unghiei atunci cand este folosit în mod corespunzator. Uleiul de oregano este extrem de puternic, asa ca nu ar trebui sa fie aplicat direct pe piele. Acest ulei poate provoca iritatii pe piele, roseata si senzatia de arsura. Tocmai din acest motiv se amesteca o lingurita de ulei de masline cu jumatate de lingurita de ulei de oregano si se aplica doar pe lingura.

Dar daca doriti sa simplificati lucrurile, cei de la Titania au si un balsam facut special pentru picioare si unghii.  Acesta ingrijeste, hidrateaza si protejeaza pielea picioarelor.
Balsamul contine ulei de jojoba, pantenol si vitamina E care este numai buna pentru unghiutele tale. De asemenea reduce foarte bine punctele de presiune, astfel daca ai un colt de unghie care iti face probleme te va ajuta sa te simti mai bine. Acest produs are o textura cremoasa, se intinde usor, dureaza pana se absoarbe complet in piele. Imi place mult cum miroase, a shea.

ingrijirea-picioarelor-trucuri

Acestea au fost cele 5 trucuri care ma ajuta sa imi ingrijesc picioarele si recunosc ca de cand am descoperit produsele de la Titania acest ritual de ingrijire a picioarelor a devenit mult mai simplu. Sunt produse bune si de mare ajutor, mai ales pentru o doamna sau domnisoara ocupata.

Si stiti care e partea buna? Aceste produse se potrivesc de minune si barbatilor si daca iti doresti sa va faceti putin timp pentru voi atunci puteti sa le folositi impreuna si sa va creati un moment de spa relaxant acasa. Eu ador sa mi se faca masaj la picioare si cu masajul pe care il fac eu, cred ca l-am cucerit. 😉

Astept sa imi spuneti ce ritualuri de ingrijire a picioarelor aveti voi si daca ati face asta impreuna cu iubitul/sotul?

17 gânduri despre „5 trucuri pentru ingrijirea picioarelor in sezonul rece cu Titania

  1. O..da. În sezonul rece, am ceva probleme cu circulația membrelor inferioare. Nu folosesc produse specifice, însă am auzit despre cele de la Titania. Picioarele noastre au și ele nevoie de hidratare.

    Apreciază

  2. Spre rușinea mea, aplic cremă de picioare doar când îmi aduc amine. Voi ține cont de sfaturile tale și voi încerca să acord mai multă atenție modului în care îmi îngrijesc picioarele.

    Apreciază

  3. Treaba asta cu ritualul de ingrijire a picioarelor devine un lux atunci cand esti mamica. Uneori abia ai timp de un dus. Stiu, nu suna foarte dragut, dar acesta este adevarul. :))
    In schimb, pot confirma din experienta mea anterioara faptul ca produsele Titania sunt chiar faine!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Tips-urile oferite sunt numai bune pentru cine este interesat de îngrijirea picioarelor.
    Și ele, picioarele, trebuie îngrijite ca orice altă parte a corpului dacă ținem la sănătatea noastră.
    Produsele de la Titania par a fi eficiente, m-ai convins să le dau credit.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Pot spune ca sunt in asentimentul tau. Si la mine este cea mai neglijată parte a corpului si in consecinta arr cel mai mult de suferit. Am mari probleme cu pielea uscată si totodată cu apariția bătăturilor. Eu folosesc de regula Parasoftin ai face minuni. Sunt tentantr produsele prezentate de tine

    Apreciat de 1 persoană

  6. Avand in vedere ca eu merg mult pe jos si sunt fana tocuri, o sa-mi fie destul de greu sa port numai ceva comod sezonul asta. In schimb baile lungi si relaxante chiar fac minuni pentru picioarele mele. ^_^

    Apreciat de 1 persoană

Astept parerea ta: