Ce trebuie sa mananci pentru ca tenul tau sa arate bine vara aceasta


mancare-pentru-tenNu este nimic care sa ne placa mai mult decat sa ne relaxam la soare, excursiile la plaja, si BBQ-uri in natura in timpul verii. Dar caldura nu ne serveste doar vibratii bune si o piele stralucitoare, si pe langa multele beneficii, aceasta afecteaza pielea in moduri care sunt observabile pe termen mai lung. Aplicarea protectiei solare de SPF 30+ sau SPF 50+ reprezinta doar jumatate din lupta impotriva radiațiilor ultraviolete daunatoare ale soarelui si protectiei celui mai mare organ,  a pielii. Si da, asa cum ati citit mai sus pielea este cel mai mare organ al omului.

Alimentarea cu nutrientii potriviti in timpul verii este, de asemenea, esentiala pentru stimularea apararii naturale a pielii si pentru a va asigura ca aratați superb nu doar in aceasta vara ci si pe termen lung, este esential sa aveti in vedere ce anume mancati.

Alimentatia nesanatoasa iti poate afecta procesul acela de „stralucire a pielii” adica modul in care arati si cat de sanatos este acest organ.

Si pentru ca sustin ideea ca frumusetea vine din interior, atat psihic dar si din punct de vedere al alimentatiei, azi m-am gandit sa va spun ce puteti manca pe timpul verii pentru a avea un ten frumos si pentru a fi sanatosi.

Doua vitamine antioxidante cheie care joaca un rol major in pregatirea pielii pentru protectia impotriva soarelui sunt vitaminele E si C. Acesi antioxidanti lupta impotriva imbatranirii prin distrugerea radicalilor liberi daunatori care diminueaza aprovizionarea cu colagen – cu cat colagenul se deterioreaza mai repede, cu atat pielea va prezenta mai repede semne de imbatranire. Ceea ce inseamna ca mai multa vitamina C in dieta ta poate ajuta de fapt la protecția solara mai eficienta, dar si accelerarea procesului de vindecare a pielii deteriorate.

O dieta echilibrata bogata in vitaminele E si C, acizi grasi sanatosi si alti antioxidanti va asigura ca pielea ta este gata sa lupte impotriva radicalilor liberi si sa se repare impotriva efectelor oxidarii. Si nu iti face griji, de fapt nu este dificil, Dermatologii spun ca exista o mulțime de alimente care sunt bogate in aceste vitamine si ca tot ce ai de facut este sa consumi alimente naturale, colorate precum fructe si legume rosii, fructe si legume verzi si legume sau fructe de culoare mov, albastru, si astfel deja ai mare grija de tenul tau.

Where to get your dose of vitamin C: “Tomatoes, red and green bell peppers, strawberries, citrus (oranges, limes, lemons, and grapefruit), broccoli, kale, and guava will help support your skin when exposed to the Sun.”

Where to get your dose of vitamin E: “Try seeds, almonds, hazelnuts, spinach, and avocados. Tomatoes, bell peppers, and broccoli contain both E and C, so you’ll be boosting your skin doubly.”

“Collagen protein also helps retain our skin’s elasticity – keeping it firm and helping to  prevent wrinkling – and vitamin C is essential in the skin’s production of collagen. Believe it or not, garlic is actually amazing for rebuilding damaged collagen and the production of it as well.” Aphisith says.

Cum puteti obtine doza de vitamina C

Tomatele, ardeiul roșu si verde, capsunile, citricele (portocalele, lime-ul, lamaiele si grapefruitul), broccoli, kale si guava va vor ajuta sa va ingrijiti pielea pe timpul verii si nu numai, cand va expuneti la soare.

Eu de exemplu mi-am format un ritual in a bea dimineata pe stomacul gol, apa cu lamaie si miere. Pe langa ca aceasta ajuta in procesul de slabire, si ajuta tranzitul intestinal, lamaia mai are si proprietati de protejare a pielii pe parcursul zilei.

Cum sa obtineti doza de vitamina E

Incearca sa consumi aproape in fiecare zi seminte, migdale, alune, spanac si avocado. Rosiile, ardeii grasi si broccoli contin atât E cat si  vitamina C, astfel incat sa va stimulati si sa va hraniti pielea de doua ori mai mult. Proteina de colagen, de asemenea, ajuta la menținerea elasticitatii pielii – menținand pielea ferma si ajutand la prevenirea ridurilor – iar vitamina C este esentiala in producerea de colagen a pielii. Un alt aliment care este foarte bun atunci cand vrei sa scapi de vampiri dar si  pentru productia de colagen, este usturoiul. Credeti sau nu, usturoiul este de fapt uimitor pentru reconstruirea colagenului deteriorat și a producerii acestuia, de asemenea.

Pentru a va ajuta si mai mult sa aveti grija de pielea voastra in aceasta vara, am pregatit pentru voi, doua retete pentru accelerarea si stimularea protectiei pielii.

Recipe 1. The Skin Detox: You can easily prepare a skin-fortifying detox drink by making green tea and chilling it overnight with a couple slices of lemon and lime, a few halved strawberries, chunks of guava, and cucumber. If you’re feeling adventurous, try tossing in one smashed clove of garlic and a tiny piece of fresh turmeric.

Recipe 2. The Super Smoothie: If you’re in the mood for a more filling beverage then this vitamin-loaded smoothie will do the trick. In a blender, combine a handful of kale, spinach, one carrot, strawberries, and half an avocado. Bring it all together with coconut milk and enjoy.

fructe-si-legumeReteta pentru detoxifierea pielii

Puteți prepara cu usurinta o bautura detoxifianta pentru piele, facand ceai verde, impreuna cu cateva felii de lamaie si lime, cateva capsuni taiate bucati si castravete. Dacă crezi ca vrei sa faci mai mult si nu iti este greata, incearca sa adaugi si un usturoi zdrobit si putin praf de curcuma proaspata.

Super Smoothie pentru piele stralucitoare

Daca aveti o dispozitie pentru o bautura mai consistenta, atunci acesta bautura plina de vitamine va face diferenta. Intr-un blender, combinati o mana de salata verde, spanac, un morcov, capșuni si jumatate de avocado. Amestecati-le impreuna cu lapte de nuca de cocos si savurati-l.

Acesta este articolul de azi, care eu sper sa va fie de ajutor. Si nu uitati ca frumusetea vine din interior. Asa ca pentru a radia aveti grija de sufletul vostru si alimentati-va corespunzator.

For more Sparkle Follow me:

Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

9 gânduri despre „Ce trebuie sa mananci pentru ca tenul tau sa arate bine vara aceasta

  1. Chiar ma bucur ca ai abordat aceste subiect! Eu consider ca alimentatia este extrem de importanta pentru sanatatea tenului nostru. Eu iau suplimentar si vitamina E si vitamina A, atunci cand tenul meu o mai ia razna. 😍

    Apreciază

Astept parerea ta: