10 metode simple prin care poti castiga bani in plus


Banii sunt si vor fi o resursa destul de importanta in ziua de azi. Ei nu aduc fericirea, poate doar cea de moment, dar te ajuta sa iti imbunatatesti stilul de viata si iti ofera un confort atat material, cat si psihic.

Salarul este sursa cea mai importanta de venit, pentru multi dintre noi, insa de cele mai multe ori nu este suficient pentru stilul de viata, care vrem sa il avem.

Ca si orice om am incercat sa caut surse de venit in plus si astfel am gasit resurse si metode care functioneaza. Azi am pus cap la cap pentru voi, idei simple, cu efort mai mult sau mai putin, prin care poti sa faci ban in plus.

Aceste metode functioneaza si va spun asta pentru ca le folosesc si eu.

1. Fa-ti un blog

Blogul este in ziua de azi, o importanta sursa de venit pentru multi oameni din Romania si din afara tarii. Poti sa iti faci oricand un blog gratuit si sa il folosesti pentru a face un ban in plus.

Desigur pentru asta, e nevoie si de a oferi timp blogului tau si probabil sa investesti si tu in el. Dar cu putina dedicare si organizare vei putea face si asta.

Sa nu crezi ca poti sa faci milioane peste noapte, asta nu merge asa. In primul rand daca vrei sa faci bani din blogging, trebuie sa te gandesti ca blogul este o forma de afacere pe care o creezi. Si trebuie sa te gandesti exact la ce vrei sa faci sau ce anume vrei sa vinzi pe blogul tau.

Intrebarea care mi se adreseaza cel mai des este cati bani faci din  blog. Si desi consider ca este confidential, va marturisesc ca blogul meu nu este principala mea sursa de venit, pentru ca eu am un job full time de psiholog si banii pe care ii fac din blog nu sunt multi. Nu fac un salar minim pe economie din asta. Probabil atunci cand alegi sa iti dedici tot timpul blogging-ului, si avem si exemple concrete ajungi sa investesti si sa lucrezi mai mult la blogul tau. Rasplata va fi pe masura atunci.

2. Deschide un canal de Youtube

Daca ai deja un blog, sau doar te atrage mai mult partea de filmat, atunci canalul de Youtube este ceea ce ai nevoie. Cu siguranta ca obisnuiesti sa sculti muzica si sa te uiti la filmulete pe Youtube. Dar ti-ai dorit vreodata sa poti incarca chiar tu un filmulet propriu?

Youtube este viitorul in ceea ce priveste informatia. Oamenii prefera sa foloseasca o metoda usoara de a invata si de a vedea lucruri. Majoritatea informatiilor din ziua de azi sunt transmise pe cale vizuala.

De ce sa iti faci un canal de Youtube?

E foarte simplu! Cu siguranta ai ceva de spus si de povestit cu ceilalti. Experientele tale sunt importante si pot fi importante pentru altii. Exprima-te! Cunosc oameni a caror dorinta este sa poata sa spuna ce cred. Ei bine pe Youtube poti fi cine vrei tu. Banii vin dupa o anumita perioada de timp si nu sunt atat de multi. Insa daca iti alegi o nisa sau un domeniu care sa te reprezinte si sa fie ceva interesant asteptarea nu va fi prea lunga.

3. Vinde obiectele de care nu mai ai nevoie

Vinde obiectele de care nu ai nevoie pe site-urile de anunturi. Din fericire sunt multe site-uri la noi, unde poti sa iti faci un cont gratuit si sa incepi sa vinzi. Poti vinde haine, accesorii sau obiecte mici, gadgeturi chiar si mobila. Ideea e sa nu tii in casa obiecte care nu le mai folosesti si astfel poti scoate bani in plus. Cu siguranta vei gasi o gramada de lucruri noi sau care nu le-ai mai folosit de ceva vreme.

Cele mai folosite site-uri de anunturi sunt olx.ro, okazii.ro si lajumate.roFashionhunt.ro este noua mea descoperire, si este un site nou despre care multa lume nu stie, insa incepe sa prinda contur. Pe langa site-urile acestea foarte cunoscute mai sunt si aplicatiile.

 Shedd este un marketplace destinat articolelor de moda pentru femei. Este cel mai usor mod de a vinde hainele, pantofii si accesoriile purtate si adorate, oricand si oriunde te-ai afla.

4. Confectioneaza obiecte handmade

Obiectele handmade sunt la mare cautare. Oamenii incep sa aprecieze lucrul manual si sa il evalueze dupa merite. Sunt atatea lucrusoare care le poti confectiona, chiar din confortul locuintei tale. Nu spun ca nu va fi nevoie de o mica investitie, pentru ca vei avea nevoie de materiale. Insa crearea unor lucrusoare care sa le vinzi, iti poate aduce un venit in plus substantial. Eu de exemplu fac bijuterii. Este o pasiune care am dezvoltat-o si care mi-a adus venituri in plus. Gasesti online site-uri de unde iti poti achizitiona margelute si chestiute pentru a le confectiona. Ai nevoie doar de timp, dedicare si creativitate.

Pe langa bijuterii, cu siguranta sunt si alte lucruri care le poti confetiona. Croseteaza, fa quilling, picteaza sau orice altceva ti se potriveste. Nu le tine doar pentru tine. Posteaza-le pe Facebook, Instagram sau orice alte metode de promovare gasesti.

5. Castiga bani in timp ce conduci

Da! Poti castiga bani conducand masina in jurul orasului, sau chiar in afara. Una dintre cele mai rapide cai de a castiga bani in plus pentru sezonul de vacanta este de a conduce si a deveni sofer pentru companii precum Uber, Clever Taxi si altele. Am prieteni care fac in prezent un cost suplimentar de 300 dolari cu ajutorul acestei aplicatii si il folosesc doar cate doua zile pe saptamana. Mi sw pare o idee minunata pentru ca lucreaza cateva ore, si de obicei in noptile de Vineri si Sambata.. Cat de tare e asta? Daca sunteti in cautarea unui mod de a face bani rapid, aderarea la companii ca Uber si Clever Taxi sunt cu siguranta optiuni de luat in considerare.  Pentru mai multe detalii insa intrati pe site-urile lor. Va fi nevoie sa faceti cateva demersuri pentru asta, insa merita.

6. Vinde fotografii online

Iti place sa faci fotografii? Te si pricepi la asta? Atunci nu mai sta pe ganduri. Foloseste fotografiile tale si scoate un ban in plus. Oricum probabil deja le postezi gratuit pe diferite site-uri de socializare si iti sunt folosite fara acord. A vinde fotografiile inseamna sa le dai altor persoane dreptul sa le foloseasca, pe blogul lor sau cu alte prilegii.

Daca te pasioneaza acest lucru iti recomand sa verifici Istockphoto.com sau sa cauti alte site-uri care sa te ajute sa faci asta.

7. Scrie articole

Dacă iti place sa scrii, poti obtine bani in plus si sa fii platit pentru a scrie pentru diferite pe diferite site-uri online. Diferite companii te vor plati pentru a scrie diferite subiecte online. Plata variaza, dar puteti castiga pana la 100 $ pentru a scrie un articol pentru diferite bloguri online. Daca esti in cautarea unor site-uri online care te platesc pentru a scrie, cauta pe google site-uri care te platesc sa scrii. E foarte simplu si poti face asta de oriunde te-ai afla.

8. Gateste

Iti place sa gatesti? Faci prajituri bune? Nimic mai simplu. Gateste si pentru altii. Stiti foarte bine ca nu multa lume mai gateste. Daca ai timp si iti mai si place, poti incepe sa faci prajituri acasa si sa le vinzi. Pretul incepe de la 30 lei kg de prajitura si daca ai si o reteta proprie si buna, poti cere mai mult. Profita de aceasta afacere mai ales in perioada sarbarilor cand oamenii care lucreaza solicita ajutor. Stiu persoane care fac pana la 3000 lei in cateva zile in perioada sarbatorilor cu aceasta afacere.

Nici mancarea nu se lasa asteptata. Poti face food delivery si sa castigi chiar bine.

9. Chestionare online

Aproximativ cu un an in urma am inceput sa caut pe diferite site-uri o metoda de a face bani in plus si unele dintre cele care le-am gasit au functionat! Avand in vedere ca am un loc de munca cu norma intreaga, am reusit sa gasesc resurse de bani și vouchere cadou de la diferite site-uri de chestionare. Anul trecut am putut sa platesc pentru toate cumparaturile mele de Craciun cu ajutorul acestei munci in plus! Mai jos sunt cateva din site-urile mele preferate de chestionare pentru a castiga  bani in plus pe internet.

Site-uri in limba romana
Site-uri in limba engleza

10. Social media assistant

Oricat de mare prostie ti s-ar parea, asistentii in social media sunt la mare cautare. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune platite locuri de munca de la domiciliu, cei mai multi asistenti castigand intre $ 35- $ 50 pe ora. Asta depinde foarte mult despre ce responsabilitati e vorba si care sunt site-urile sau platformele de pe care lucrezi.

Asistentii virtuali indeplinesc o varietate de sarcini pentru intreprinderile care sunt interesate sa compenseze costul angajatilor cu normă intreaga. Aceste sarcini includ:

Administrarea retelelor de socializare
Gestionarea e-mailurilor
Management de proiect
Crearea de continut (fotografii, articole etc.)
Indiferent daca esti o femeie sau barbat si cauti o a doua cariera sau doar cauti metode de a obtine bani in plus pentru abilitatile pe care le ai deja, a deveni asistent in social media poate fi perfect pentru tine.

Acesta a fost articolul de azi. Sper sa va fie de ajutor acest articol, pentru ca am incercat sa caut metode cat mai usoare si cat mai usor de adaptat pentru tine. Pentru mine sunt folositoare aceste metode si sper sa le folosesti si tu.

For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

7 gânduri despre „10 metode simple prin care poti castiga bani in plus

  1. Am aflat multe lucruri noi din articolul tău. Nu știam de faza cu asistentul social, de vânzarea pozelor, etc. Cred ca ma voi apuca și eu de YouTube

    Apreciază

  2. De majoritatea dintre ele am auzit si le am pe liste de facut pentru cand o sa am mai mult timp, gen confectionarea de articole decorative. Si cum imi place sa fac fotografii, o sa ma gandesc sa vizitez site-ul Istockphoto.com sa vad ce propun.

    Apreciază

  3. Sunt foarte multe modalități chiar ușoare în ziua de azi de a câștiga bani în plus, cel mai important este să ne placă și să facem totul cu suflet, acum chiar avem multe variante. Sărbători Fericite! 🙂

    Apreciază

  4. Am cateva bloguri si chiar fac bani cat sa ma intretin. Am vazut ca tot mai multi castiga in ultima vreme din YT. Ma bate un gand sa ma apuc, dar inca analizez.

    Apreciază

  5. Foarte interesant articolul! De vreo 2 dintre ele nu stiam. Mi-am deschis acum ceva timp un blog, pe vremea aceea nu stiam ca se pot castiga bani cu asta. A fost pura pasiune, blogul meu promoveaza lectura. Nici acum nu fac bani din asta….nici nu m-am prea interesat sincer cum e posibil sa fac asa ceva :))
    Ma voi interesa totusi. Multumesc pentru articol!

    Apreciat de 1 persoană

Astept parerea ta: