Peeling chimic | Cum am scapat de cosuri si pete intr-o saptamana


peeling-chimicIn ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane aleg sa-si trateze acneea si cicatricile acneice cu ajutorul miraculosului tratament de peeling chimic, datorita beneficiilor si rezultatelor exceptionale pe care le ofera. Am tot povestit cu voi despre peelingul chimic si cum arata fata mea si chiar am lipsit cateva zile de pe social media pentru ca nu am vrut sa ma expun prea mult, datorita reactiilor si urmarilor, care acest peeling chimic le-a avut. Nu am fost stanjenita neaparat, dar am preferat sa va arat si sa va spun totul intr-un video si intr-un articol. Asadar azi vorbim mult despre peeling-ul chimic si cum a fost.

Ce este peelingul chimic?

Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celulelor din straturile profunde. Prin procesul de vindecare declansat in urma exfolierii epidermei, se formeaza un nou strat de piele si se stimuleaza producerea de colagen şi elastina la nivelul dermei.

Peelingul chimic este o metoda noninvaziva si nechirurgicala, care presupune folosirea unei substante ce ajuta la curatarea tenului, reducerea liniilor fine, reducerea acnee sau chiar curatarea petelor lasate de acnee.

Carui tip de ten este recomandat?

Peelingul chimic se adreseaza tuturor tipurilor de ten. Nu exista o indicatie specifica in functie de tenul tratat ci mai degraba de natura problemelor tratate. Diferenta consta in alegerea gradului de profunzime al peelingului. Cel mai usor este peelingul chimic superficial, care utilizeaza un acid moderat pentru exfolierea straturilor exterioare ale pielii. Un peeling chimic mediu foloseste un acid mai puternic pentru o penetrare mai adanca, in timp ce peelingul chimic profund elimina mai multe straturi de piele pentru a trata problemele importante ale pielii si necesita cel mai mult timp de vindecare.  In functie de gravitatea afecţiunii tratate sau de profunzimea ridurilor şi tinand cont de varsta se opteaza pentru una dintre cele trei proceduri.

De la ce varsta este indicat peelingul chimic?

Cand avem in vederea tratarea acneei, folosirea peeling-ului chimic poate sa inceapa chiar de la varsta de 18 ani sau chiar si mai devreme, in jurul varstei de 16-17 ani, dar interventia se realizeaza cu acordul parintilor.  Peelingul chimic ca modalitate de intretinere si eliminare a ridurilor fine este indicat sa se efectueze incepand cu varsta de 25 de ani.2018-04-04-13-31-32

Ce fel de peeling chimic sa alegi?

Eu am ales peelingul chimic mediu, pentru ca avand 26 de ani, am nevoie atat de curatarea tenului, cat si ca modalitate de intretinere si eliminare a ridurilor fine. Peelingul chimic difera, in functie de substantele chimice folosite.  Asadar, pentru alegerea peelingului chimic cel mai recomandat este sa intrebi specialistul. In mod normal in momentul in care mergi la dermatolog, trebuie sa ii spui care sunt problemele cu care se confrunta tenul tau. Astfel, impreuna puteti decide care sunt nevoile tale si nevoile tenului tau, si sa alegeti procedura care ti se potriveste.

Peelingul superficial

Este indicat celor cu piele sensibila, deoarece este cel mai bland tip de peeling, realizat în majoritatea cazurilor cu acizii diluati, alphahidroxici. Aceasta varianta este recomandata pentru persoanele care isi doresc tratarea liniilor fine, a petelor pigmentate, a cicatricilor cauzate de acnee si a pielii uscate.

Peelingul mediu

Acest tip de peeling este recomandat pentru semne mai profunde, precum cicatricile lasate de acnee şi petele cafenii si se foloseste, de obicei, o concentratie de 20-25% de acid tricloracetic pentru a elimina mai multe straturi de piele decat peelingul superficial. Acest acid contribuie la o descuamare semnificativa a pielii, ce duce la reinoirea aceasteia in timp de 6 zile.

Peelingul profund

Acest tip de peeling se foloseste in cazul semnelor accentuate, precum cicatrici, riduri si leziuni mai profunde, caz in care este nevoie de o regenerare integrala. Peelingul chimic foarte puternic este efectuat cu o substanta chimica numita fenol si este utilizat pentru tratarea unor probleme semnificative. Metoda peelingului profund patrunde in straturile profunde ale pielii, de aceea se realizeaza exclusiv in sali chirurgicale, cu anestezie locala.

Perioada de refacere implica minim 10 zile de refacere, timp in care este necesara purtarea unui bandaj pe fata. Efectele acestei proceduri sunt similare unui lifting facial nechirurgical, datorita refacerii a unei mare parti din tesutul dermal.

Pentru ca am decis sa va spun mai multe despre asta si despre experienta mea, va las mai jos un video care sper sa va fie de folos.

For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

16 gânduri despre „Peeling chimic | Cum am scapat de cosuri si pete intr-o saptamana

  1. Buna! Fetei mele de 13 ani i s-a recomandat peeling chimic (de catre medicul dermatolog) pentru tratarea urmelor post-acneice nu foarte severe. Credeti ca e prea devreme, pielea ei ar putea sa se regenereze fara acest procedeu?

    Apreciază

  2. Foarte tare! Ma bucur ca a functionat, chiar arata superb pielea acum si tu oricum ai trasaturi frumi 😉 efectul de naparlire e normal, nothing to be embarrassed about. Ca dupa iese frumusetea la suprafata 😛

    Apreciază

  3. Am tot auzit despre peelingul chimic. Nu stiam insa ca este atat de greoaie vindecarea. Momentan nu am curaj sa-l incerc si nici motiv zic eu. Daaaar pe viitor, nu se stie niciodata. 🙂

    Apreciază

  4. Am auzit si eu de aceasta metoda de scapare de acnee insa nu sunt sigura daca sa o incerc sau nu. Am probleme cu acneea, te tip mediu si nu stiu ce sa mai fac sa scap de ea. Cand incerc o crema noua dispar pentru cateva saptamani si pe urma reapar iar respectiva crema isi pierde miracolul…si mi-e ca o sa raman fara creme noi de incercat :)))
    Probabil voi apela si eu la un peeling chimic cat de curand!

    Apreciază

    1. Te inteleg perfect! Ai incercat effaclar duo de la La Roche Posay? Eu mai folosesc in perioade nasoale si acid salycilic. Am fost exact ca si tine, am renuntat sa mai incerc creme si am trecut pe ceva mai serios. Sunt foarte multumita de procedura. ☺️

      Apreciază

    1. E destul de agresiv cu tenul, dar agresiv intr-un mod bun. Probabil ca nu ai probleme atat de mari cu tenul si nu consideri ca e nevoie. Daca ajungi sa ai acnee severa si pete atunci e posibil sa vrei sa faci orice. 🙂

      Apreciază

Astept parerea ta: