Jurnal de calatorie: Israel-Partea a treia


Dupa cum stiti, din ultimele mele articole, am avut parte de o calatorie frumoasa in Israel, unde trebuie sa recunosc ca am vazut multe lucruri care m-au impresionat, am cunoscut oameni draguti, am trait experiente la care nu ma asteptam si am incercat lucruri noi.

Azi am sa va vorbesc despre lucrurile care trebuie sa le stiti inainte de a calatorii in Israel, ce ar trebui sa luati cu voi in calatorie si locurile care nu sunt atat de promovate la noi in tara dar merita vazute.

Asadar am sa incep cu a va spune ce e bine de stiut atunci cand calatoresti in Israel.

Pentru a ajunge in Israel din Romania este nevoie sa iei avionul. Companiile WizzAir, Tarom si El Al opereaza zbor direct Bucuresti – Tel Aviv, Cluj- Tel Aviv.

In primul rand trebuie sa stiti ca la aterizare in aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, va veti lovi de un filtru foarte strict, care s-ar putea sa va retina, chiar si pentru cateva ore, sa va controleze bagajele si sa va puna multe intrebari. In general daca esti doar un simplu turist, urmeaza sa te cazezi la hotel sau poate esti in pelerinaj si nu mergi la cineva cunoscut, precum prieteni, colegi sau iubiti, s-ar putea sa scapi mai repede.

In timpul filtrului despre care va spuneam, sunt foarte interesati de motivul calatoriei, unde veti locuii pe perioada vacantei, la cine ati venit, ce oras, ce urmeaza sa faceti si daca lucrurile devin suspecte iti pot adresa chiar intrebari personale. Din fericire eu nu am avut probleme, dar cunosc prieteni ca au avut si cred ca este important sa stii la ce sa te astepti.

In al doilea rand securitatea este foarte bine pusa la punct in aceasta tara, asa ca sa nu te mire ca vei vedea pe strada soldati plimbandu-se cu ditamai mitralierele. Si inca ceva, la intrarea in mall sau locuri importante, te poti astepta sa iti fie controlata geanta. Unora li se pare ceva absurd, eu vad asta ca o masura buna de securitate si protectie si sincer a-si prefera sa traiesc intr-un mediu securizat decat in haos.

Din punct de vedere medical, nu va faceti griji, nu veti avea nevoie de vaccinuri. Israelul e o tara foarte „europeana”. Au standarde foarte ridicate de igiena si sanatate publica, nu sunt epidemii de boli infectioase si nuva fi nici o problema din acest punct de vedere.

Dar sa lasam la o parte aceste detalii si sa trecem la bagaje. Ce este indicat sa luati cu voi in Israel? Mai jos am pregatit o lista draguta.

Si spre finalul acestui articol, ma gandesc sa va spun pe scurt, cate ceva de locurile pe care le-am mai vizitat si care cu siguranta merita vazute.

  1. Caesarea– este un oraj, aflat la limita ruinelor a vechiului port maritim Caesarea Maritima. Orasul este situat pe coasta mediteraneana a Israelului si in prezent este condus de o organizatie privata numita Corporatia de Dezvoltare Caesarea.  Ruinele orasului sunt o oaza de relaxare si cultura. Marea si restaurantele de pe malul marii te fac sa nu mai vrei sa pleci din vechiul port. In teatrul roman, daca aveti noroc, s-ar putea sa asistati la concerte ale artistilor israelieni sau chiar internationali. Daca sunteti pasionati de golf, atunci aici este locul din Israel unde puteti juca golf, deoarece are teren de golf in marime naturala si completa. Pe langa zonele vizitate de turisti, Caesarea este si o zona rezidentiala de lux dar are si un parc de afaceri cu aproximativ 170 de companii.PicMonkey Collage
  2. Rosh Hanikra – este punctul cel mai nordic de pe malul Mediteranei din Israel, la granita dintre Israel şi Liban. Grotele unice si frumoase, formate de mare in stancile de calcar. Aici se poate ajunge printr-o scurta calatorie cu telecabina. De-a lungul istoriei, rulote comerciale si armatele au trecut prin Rosh Hanikra. Este, de asemenea punctul din care se mai poate vedea vechea linie de cale ferată ce lega Cairo de Beirut.PicMonkey Collage2
  3. Acre – orasul vechi fortificat si portul de Acre – a fost construit in urma cu 4.000 de ani de fenicieni.Este inclus pe lista patrimoniului UNESCO, are o istorie fascinanta, datorita mostenirii lasate de cuceritorii greci, romani, arabi, cruciati si otomani. Grecii ii spuneau Ake, adica leac, si se spune ca Hercule a gasit aici plante curative ca sa-si vindece ranile. In secolul al XII-lea Acre a fost capitala a regatului cruciat de la Ierusalim. Orasul a fost ultimul domiciliu în Tara Sfanta, pentru multe dintre ordinele crestine cavaleresti: Cavalerii Sfantului Ioan ( Ospitalierilor), Cavalerii Templului ( Templieri), cavalerii germani (Ordinul teutonic).
    Portul Acre a fost locul unde Richard Inima de Leu, Marco Polo, Louis IX, Napoleon s-au angajat in expeditiile lor. Daca vreti sa mancati fructe de mare delicioase, atunci acesta este locul perfect, cu vedere la mare. Restaurantele de pe malul marii ofera servicii de calitate si momente de relaxare si dezmat culinar.
  4. Plajele din Israel- daca este vorba de vacanta de vara, cu siguranta cautati un loc unde sa puteti sta la plaja, si cel mai probabil vreti sa vizitati o tara cu deschidere la mare care sa va ofere ocazia sa va balaciti in mare. Israel are mai multe plaje, care sunt intinse si line si se bucura de deschidere atat la Marea Rosie cat si Marea Mediteraneana. Plajele cele mai frumoase sunt fara dar si poate cele din Tel Aviv, dar si cele din zona orasului Haifa exceleaza in frumusete, intindere si curatenie. In plus acestea sunt si plaje sigure unde va puteti plimba sau face baie si pe timp de noapte. O alta plaja superba este si cea din Eilat, care este o zona de vacanta minunata, cu plaja minunata, marea superba si corali superbi.PicMonkey Collagen.jpg

Cu parere de rau acesta este ultimul articol legat de vacanta mea. Sper sa fi reusit sa va port cu mine cu ajutorul lor, si sper sa fi fost de folos daca planuiti o vacanta in Israel.

Va atrage o calatorie in Israel? Ce va doriti cel mai mult sa vizitati daca ajungeti in Israel? Nu uitati sa cititi si partea unu si partea doi. Va doresc o Duminica placuta.
For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s