Jurnal de vacanta: Israel prima parte


fAm sa va vorbesc azi despre vacanta frumoasa pe care am avut-o si care s-a terminat in urma cu 2 zile. Locul despre care am sa va vorbesc este unul special pentru mine avand in vedere ca este tara de origine a iubitului meu si era absolut normal sa imi doresc sa vad tara care i-a fost casa atata timp.

Am petrecut 7 zile superbe in aceasta tara, si m-as intoarce oricand acolo. Israelul, pe langa ca este tara sfanta, este si o tara foarte frumoasa, cu nenumarate locuri de vizitat, unul mai impresionant ca celalalt. Aceasta vacanta a fost o vacanta pe cont propriu si avand in vedere ca nu am fost nevoita sa caut cazare, nu am apelat la o agentie de turism ci doar am achizitionat biletele de avion. De restul a avut grija iubitul meu care a fost un ghid perfect.

Am sa incep prin a spune ca am fost impresionata de oamenii de acolo care au fost foarte primitori si draguti. Nu am intalnit oameni care sa se uite urat, desi nu eram de a locului si am simtit multa caldura si deschidere.

Am avut ocazia sa vizitez foarte multe locuri desi am stat atat de putin. Am stat in A`rara, un sat(pentru mine mai degraba oras mic) in apropiere de Haifa, la casa prietenului meu.
Untitled
In prima zi am vizitat Tel-Aviv si am luat micul dejun pe plaja, intr-un bistro dragut, si chiar am avut ocazia sa ma plimb desculta pe plaja. Pe langa asta, am mancat o inghetata magnifica si am vizitat magazinele din zona. Ce mi-a ramas in minte, a fost magazinul Castro in care am remarcat cateva hainute pe stilul meu, dar avand doar bagaj de mana mare, m-am multumit doar cu privitul si incercatul. Nu e ca si cum a-si di avut nevoie de ceva, avand in vedere ca imi sunt pline dulapurile. Vroiam ca aceasta vacanta sa vizitez cat Untitledmai mult. Tel-Aviv este un oras frumos, cu deschidere la marea Mediterana, un port superb, cladiri zgarie nori, cartiere de lux si alte zone vechi. E un mix intre istoric si actual. Seara am luat cina in orasul Baq`a la restaurantul Bonjour si mai apoi am am avut ocazia sa particip la o nunta traditionala arabeasca, unde am mancat dulciuri traditionale umplute cu curmale si suc de curmale.  Aceasta a fost doar prima seara de nunta si a fost nunta pentru fata, care a avut loc acasa la ea. La ei nunta tine trei zile.

Israel part 1

A doua zi am pornit spre Tiberias unde am vazut Marea Galilee. Tiberias este un oras aflat pe tarmul vestic al Marii Galileii (Lacul Tiberias) din Israel. Orasul a fost fondat in anul 20 AD si a fost numit astfel in onoarea imparatului Tiberius. Inca din secolul 16 Tiberias a fost considerat unul dintre cele patru orase sfinte ale Iudaismului, impreuna cu Ierusalim, Hebron si Safed. Intre secolele 2 si 10 Tiberias a fost unul dintre cele mai mari orase evreiesti din Galileia si un centru religios si politic a evreilor din Palestina. Dupa traditia crestina Isus a facut cateva miracole in districtul Tiberias, transformand-ul intr-un important loc de pelerinaj. Orasul este cunoscut din vechime si pentru izvoarele cu ape fierbinti, care au vindecat afectiuni ale pielii si alte boli de atata vreme. Din Tiberias am pornit spre rezervatia naturala Megrase unde ne-am racorit in raul iar apoi  am pornit spre Golan Heights. Golan Heights este o zona pustie. Mi s-a parut o zona trista in care se puteau observa ruinele vechilor case. Peste100 de km de case daramate, ruine care de abia se pot distinge dintre pietre sau ruine si o zona in care se vad urmele razboiului dintre Siria si Israel.Israel part 1 Zone minate care sunt ingradite si buncare in care se ascundeau soldatii. Un moment marcant pentru mine a fost cand am ajuns la granita cu Siria. Am putut sa vedem Siria si pentru un moment sa meditam la tot ceea ce se intampla acum. A fost foarte emotionant sa ma gandesc ca dincolo de acel teren minat si gardurile din sarma ghimpata sunt oameni care se lupta cu pericolele razboiului. Momentele din presa din ultimele zile nu au facut altceva decat sa accentueze senzatia aceea.

Israel part 1A treia zi am vizitat orasul Nazareth care este un loc de pelerinaj si unde este construita o biserica pe vechea casa de piatra a Fecioarei Maria,  locul unde Fecioara Maria a fost instiintata de Ingerul Gavriil ca va naste un fiu iar acesta va primi numele de Isus. Este un sat care nu a avut nicicand in istoria sa mai mult de 150 de locuitori. Astazi orasul Nazaret se imparte in Orasul de Sus sau Nazaret „Illit” in care locuiesc majoritatea evreilor israelieni si Orasul de Jos, locuit de crestini si musulmani. In acest Oras se gaseste Biserica Bunei Vestiri, Grota Bunei Vestiri conceputa de Giovanni Muzio si sfintita in 1969. Nazareth este un oras frumos si deoarece l-am vizitat Sambata am gasit o mare parte din magazine inchise. Pe langa biserica am mai vizitat si „The jumping mountain” Muntele de pe care legenda spune ca Isus ar fi sarit/zburat cand iudeii au vrut sa il prinda.  Tot in Nazareth am mancat cel mai bun desert traditional, Kanafeh.

PicMonkey Collage

Cam atat pentru azi, dar daca mai sunteti curiosi ce am vizitat si ce am vazut frumos dar si pentru impresii si ponturi despre Israel, va invit sa va abonati la postarile mele deoarece mai am sa va povestesc despre Bethleem-Palestina, Ierusalim, Haifa si Kafar Canna- Canna Galilei.

For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

4 gânduri despre „Jurnal de vacanta: Israel prima parte

Astept parerea ta: