Agenda-cum poti fi mai organizata?


Azi am de gand sa va conving sa deveniti mai organizate. Si pentru asta nu aveti nevoie decat o agenda/ organizator dragut si dorinta de face ordine in viata ta. 

Dupa cum v-am mai spus si in acest articol, organizarea este unul dintre factorii care ne influenteaza viata. A fi mai organizata inseamna, a fi mai linistita, a te bucura de ceea ce iti ofera viata si a petrece mai mult timp facand ceea ce iti place si cu cei dragi.

Recunosc ca nu am folosit un organizator pana in acest an! Am avut intotdeauna capacitatea de a imi aminti tot ceea ce trebuia facut, pana intr-o zi cand am uitat o sarcina importanta, apoi un moment mai prost care mi-a dat planurile peste cap. Am inceput sa am o viata dezorganizata, si parca nu mai reuseam sa ma inteleg cu timpul. Asa mi-am promis ca nu voi mai pune atata presiune inutila pe mine si am realizat ca nu e posibil sa-mi amintesc totul, si mai ales pentru ca exista o metoda care sa ma ajute sa-mi aminteasc ce am de facut. Odată ce am decis sa cumpar un organizator.

Mai jos am sa va dau cateva indicii despre cum sa deveniti mai organizate cu ajutorul agendei. Pe mine ma ajuta nespus de mult si mai ales pentru blog si munca. Imi face viata intr-adevar mai usoara. Astfel reusesc sa imi planific timpul si sa fac cat mai multe activitati intr-o zi. Pe langa asta, ma organizez in asa fel incat sa nu ma suprasolicit si incerc sa imi notez tot ce e important pentru a ramane in schema.

Cum poti fi si tu mai organizata cu ajutorul agendei?

  • Cauta un organizator/agenda cu arcuri care sa iti permita sa adaugi si alte pagini decat cele standard.
  • Foloseste organizatorul in fiecare zi. Daca il vei verifica in fiecare zi, vei face din asta un obicei si astfel nu vei trece cu vederea de nimic din ceea ce ai de facut.
  • Completati datele si sarcinile pe care le aveti, cat de curand puteti, astfel nu ve-ti uita. Notati tot ce considerati ca este important.
  • Pentru a nu crea un haos si a nu fi nevoita sa pocesti sau sa tragi peste, foloseste un creion mecanic. Simplu si curat!
  • Invata cum sa utilizezi planificarea din timp. Incercati sa revizuiti planurile inainte cu doua sau trei zile pentru a va reaminti de evenimentele care urmeaza.
  • Utilizati sistemul bazat pe coduri de culoare. Va face mult mai placuta planificarea si te va mentine mai organizat. De exemplu, incercati sa subliniati lucrurile care le aveti de facut in aceasta săptamana. Eu ador sa folosesc pixurile colorate si cele cu sclipici. Imi amintesc de copilarie, si face din planificare o joaca.
  • Noteaza tot ce e important pentru tine. Include teme, lucruri de facut, teste, facturi, petreceri, shopping, conferinte, etc.
  • Utilizati stickere colorate, pentru a marca evenimente. Cumpara si perforatoare, plicuri, washi tape, etichete index, stickere mari, stickere mici … orice este posibil pentru a face planificarea o joaca. Cu cat esti mai implicata si iti folosesti mai mult imaginatia, cu atat ti se va parea mai placut sa planifici.
  • Nu aruncati paginile vechi. Nu stii niciodata cand mai vei avea nevoie de ele. Depozitati-le intr-o cutie. In cazul icare nu e prea scump, puteti cumpara, de asemenea, un alt planificator, si sa pastrezi paginile vechi acolo ca punct de referinta pentru viitor.
  • Pentru a va usura munca, folositi pagini care sa va atinga toate cerintele. Daca consideri ca nu e de ajutor ceea ce gasesti in magazine si librarii, atunci creaza-ti propriile pagini.

Pentru a va face munca mai usoara am creat cateva pagini care sa contina ceea ce avem nevoie in fiecare zi, in fiecare luna si chiar pentru persoanele care au nevoie sa isi planifice si sa isi organizez blogul.

Organizarea înseamna eficacitate si mai mult timp pentru tine. Atunci cand esti mai organizata vei avea in vedere respectarea deadline-urilor si îndeplinirea obiectivelor pe care ti le-ai propus.  Nu exista niciodata un moment bun pentru a incepe sa fii mai organizata. Nu amana lucrurile si incearca sa planifici ceea ce ai de facut. Astfel vei fi mai împlinita si mai increzatoare in fortele tale.

Te asigur ca toti prietenii si persoanele din jur vor vedea o schimbare. In timp, o persoana organizata reuseste sa isi duca la indeplinire obiectivele propuse. Stiu ca si tu vrei sa faci ceea ce ti-ai propus asa ca sper sa iti fi venit in ajutor cu aceste sugestii.

For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Twitter    –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

4 gânduri despre „Agenda-cum poti fi mai organizata?

    1. Nu neaparat, eu am avut nevoie de una la care sa ii pot adauga foi, asa ca am ales un planner din IPB, care sa il si pot purta cu mine. In cazul in care iti place sa personalizezi, poti sa iti iei si un caiet mecanic dragut in care sa adaugi foi si ceea ce te ajuta. Oricum eu am multe agende, dar ideea e sa o folosesti nu neaparat sa fie una speciala. Te pup! :*

      Apreciat de 1 persoană

  1. Am descărcat fișierele, sunt super drăguțe de adăugat la agendă așa cum sunt. Am să încerc să folosesc mai mult agenda.:)) O idee bună ar fi să asociezi culorile cu postările. De exemplu eu în aplicație folosesc o culoare pt ce urmează să postez, după ce am postat schimb culoarea, pentru proiecte de lungă durată am altă culoare și tot așa. Iar în scris putem folosi pixurile colorate pe acelaşi principiu. Pupici, o zi frumoasă în continuare!

    Apreciază

Astept parerea ta: