O dimineata perfecta…


2013-11-06

Alarma suna… E piesa ta preferata, pe care ai transformat-o in rutina diminetilor… Te gandesti daca sa amani alarma sau poate sa o opresti… Si o amani pentru ca cele inca cateva minute, ti se par cele mai dulci clipe petrecute dimineata. Si nu e asa ca ti-ai dori sa le amani pana maine? Iti doresti sa poti sa te trezesti si sa te rasfeti in aceasta dimineata. Si o inchizi… Deschizi laptopul si citesti mailurile, in timp ce pe fundal se aude „I Follow Rivers Sven Dorau feat. Lile” pentru ca astazi ai de gand sa iti urmezi visele. Si parca nu ar fi la fel fara mirosul de cafea, si fara cana ta preferata. Esti inca in pijama si te gandesti ca aceasta zi va fi perfecta. Perfecta pentru ca ai de gand sa iti urmezi propriul instinct si nu orarul impus de la facultate. Azi ai de gand sa iti oferi acel timp de care aveai nevoie atat de mult. Acel moment de respiro, si un rasfat bine meritat. Stiu ca ti-ai dori sa faci asta in fiecare zi dar, dupa cum stii si tu acest lucru nu este posibil… Dar esti constienta ca maine nu va mai fi la fel… asa ca pornesti spre dush unde pierzi timpul gandindu-te la ziua de ieri si cat de tare iti doresti sa poti sa faci niste schimbari. Si poti sa le faci… de fapt tocmai ai facut una. Ai reusit sa iti prelungesti dimineata… Cafeaua curge incet in cana, amestecandu-se cu laptele rece… iti iei halatul pe tine si in timp ce te uiti pe geam bei prima gura de cafea. Buna dimineata lume… si acum ziua ta incepe cu adevarat… Nimic nu se compara cu sentimentul acesta…

2013-11-061

Zilele acestea m-am tot gandit la dimineata perfecta… si cred ca am reusit sa mi-o descriu perfect chiar azi. Eu nu sunt o fana a orelor matinale, cel putin nu a celor acompaniate de alarma. De fiecare data cand alarma suna ma cuprinde un sentiment de amanare si evitare a acesteia. Desi nu o aman niciodata, pentru ca sunt constienta ca nu as mai ajunge la timp si de fel sunt punctuala, uneori cand ma simt coplesita si am nevoie de un moment de respiro imi aman treburile cu o ora mai tarziu. Stiu ca nu e frumos si ca nu oricine poate face asta din cauza programului strict, dar sa nu va formati impresia ca eu as face asta zilnic. Nici nu e indicat sa evadezi zilnic de la treburile pe care le ai. Din fericire mie programul de la facultate imi permite sa evadez uneori. Si ma afund in halatul pufos si roz si imi sorb cafeaua ca si cum ar fi ultima data cand o fac, si ma bucur de mine, de viata mea, de dimineata.

Stiu ca pentru majoritatea dintre voi e greu sa va treziti dimineata si tocmai din acest motiv am pus la cale acest post. Sunt o serie de lucruri care imi inveselesc de fiecare data dimineata, si care ma fac sa imi intru in ritm. Simplu fapt ca stau doua minutele in plus, in pat si imi citesc mailurile, sau poate stau pe instagram alte cateva minute sau si mai bine citesc comentarille voastre imi face deja ziua mai buna.

Chiar avem nevoie de cateva minute pentru noi dimineata nu? Este vorba de acea rutina pe care ti-ai creat-o si la care iti este greu sa renunti, mai ales ca momentan vremea nu este tocmai placuta la Cluj… si nu prea iti vine sa iesi din casa.

Primul lucru important dimineata este: Alarma! Ei bine nu este indicat sa ai o alarma care sa trezeasca si mortii… alege ceva care sa nu te sperie, si in cazul meu sa mai sperie si colegele de camera… Ceva care sa fie chill si nu ma refer la piesa ta preferata, pentru ca nu ai face altceva decat sa ii strici farmecul.

CAFEAUA! MICUL DEJUN… ei bine eu am nevoie de asta.  Am facut din bautul cafelei mai mult un ritual decat altceva. Sunt eu, cu ea, cu o melodie care ma binedispune pe fundal si alaturi de un mic dejun rapid si delicios arata perfect in pozele de pe instagram.

2013-11-062

Fa-ti planuri… Cat de frumos este sa visezi? sa lasi gandurile sa zboare departe si sa te trezesti undeva pe o terasa in Paris luand micul dejun… Nu e asa ca suna mai bine? Eu am obiceiul de a imi face liste. Liste de cumparaturi, liste de dorinte, liste de facut… E perfect ok sa visam. Eu ma hranesc cu vise, si va sfatuiesc sa faceti si voi la fel.

Rasfatul… Pentru mine rasfatul de dimineata inseamna un dush fierbinte si dupa o body cream cu miros calmant, gen vanilie, miere…. ceva placut. In momentele in care simt ca nu am energie las apa calda sa imi curga pe fata si ma simt automat mai bine. Pana si acel feeling de racoare in momentul in care esti de la dush este de ajutor. Ma ajuta sa ma trezesc si sa ma simt in stare pentru o noua zi.

Sunt sigura ca cele mai multe dimineti trec pe langa noi si nici nu ne dam seama. Si asta e din cauza stresului acumulat, programului care nu ne permite mai niciodata sa ne bucuram de dimineata si graba care strica treab nu? Dar daca ai putin timp nu uita sa iti oferi macar cateva momente in care sa te gandesti la tine, sa fi recunoscatoare pentru faptul ca respiri, gandesti, iubesti si esti iubita si apoi nu uita sa faci aceasta zi sa conteze…

Voi ce faceti dimineata?

20130829-190044.jpg

10 gânduri despre „O dimineata perfecta…

  1. Foarte frumos spus. Ma regasesc total in descrierea ta, doar ca mai sunt unele dimineti cand nu am chef de laptop, de muzica, abia deschid ochii sa ma spal, arunc o haina pe mine iar micul dejun il mananc din mers pentru ca sunt in intarziere.

    Iti citesc blogul dar e primul meu comment, sper sa nu fie si ultimul pentru ca ai un blog frumos. Te pup si spor in continuare pentru ca faci o treaba excelenta

    Apreciază

    1. Iti multumesc pentru raspuns Elena. Ma bucur ca ti-ai facut curaj sa lasi un comentariu :* Imi place mult sa vorbesc cu voi si sa aflu parerea voastra asa ca nu te sfii, sa lasi comentarii si sa spui ce crezi pentru ca iti voi raspunde cu drag :* te pup

      Apreciază

  2. De fapt, dimineţile despre care vorbeşti, sînt cea mai mare fericire a mea 🙂 Nemaivorbind de cafeaua pe placul meu şi o muzică perfectă, în ritmul periuţei de dinţi 🙂 De clipele astea depinde ziua mea de muncă şi atitudinea mea faţă de cei care încearcă să ne otrăvească sufletele, întîmplător şi nu prea…

    Apreciază

  3. Primul lucru care il fac este sa inchid alarma care reuseste sa sperie lumea. Clar de maine imi pun ceva calm asa sa incep pozitiv ziua nu cu tipete. :)) Dupa care fug la cafea ca e necesara mai ales la 6 jumatate. De aici incepe ritualul de infrumusetare. Cand incep mascarea cearcanelor imediat ma gandesc cu ce ma imbrac in ziua respectiva. Si ritualul continua pana la 7 si un pic cand fug la servici.

    Apreciază

Astept parerea ta: