Student life


O zi frumoasa la Cluj azi… o zi cu soare, dar soare cu dinti…. Mereu mi-a placut expresia aceasta defapt… Cand eram ceva mai micuta chiar imi imaginam ca soarele o avea dintisori. Cand ma gandesc, ca timpul a trecut si am ajuns in primul an de master ma intreb: Oare cum au zburat anii? Cu siguranta stiti ca orice inceput are frumusetea lui. Astfel probabil ati trecut deja prin multe inceputuri…. prima zi de gradinita cand nu vroiai sa te desprinzi de mama, prima zi de scoala in care ti-ai cunoscut colegii, prima zi de liceu…. prima zi de facultate si speranta ca are sa urmeze multe si multe prime zile din viata noastra… Tocmai din acest motiv azi am sa va povestesc despre inceputul meu.

Nu am apucat decat sa beau o cafea, am petrecut cam mult timp cu bagajul si machiajul. Astazi plecam la Cluj! Cum nu stiati? Da am inceput un nou an de facultate, si de aceasta data am un sentiment ca acesti doi ani care urmeaza nu vor mai fi la fel. Cum ce facultate? Consiliere genetica ca doar asta mi-am dorit inca de un an… M-am simtit cam rau in ultimele zile, asa ca m-am tratat cu 2 Broke Girls, ceai si alte medicamente. Probabil si gandul ca sunt gata sa schimb ceva, simplu fapt ca ceva nou si putin inspaimantator ma asteapta m-a facut sa ma imbolnavesc asa ca mi-am prelungit  vacanta. Probabil si doar simpla idee ca ne mutam in camin este putin inspaimantatoare in acest moment. Aceea senzatie de „oare unde am sa imi pun hainele acolo”, „am auzit ca nu prea sunt locuri in dulap”, „vai daca nimeresc in patul etajat”, si multe alte cognitii cum le-am spune noi la facultatea de psihologie. Acum pe ultima suta de metri imi pun ordine-n saptamanile ce urmeaza, in articole si in evenimente. Sunt o fire pozitiva asa ca ma astept sa cunosc oameni noi si frumosi care sa imi insenineze ziua si poate cine stie, prieteni pe viata…

Am ajuns la Cluj si ma simt din nou acasa. Mi-am asezat lucrurile pe rafturile suspendate din camin si mi-am umplut dulapul cu pulovere calduroare ca doar despre asta e vorba in acest sezon, si uite ca aceasta prima intalnire, cu caminul 5 din complexul studentesc Hasdeu a ajuns sa fie doar un inceput… Au trecut deja doua saptamani si camera de camin este locul in care imi petrec timpul mai mult, sau mai putin. Am hotarat sa deschid acest subiect deoarece la fel ca mine sunt sigura ca multe dintre voi va regasiti in cele spuse mai sus…  Asa ca va invit sa facem un tur virtual intr-un camin studentesc.

Untitled

Intri intr-unul din caminele din Hasdeu luni pe la pranz… liniste maxima, oameni putini, unii gata de dush, unii inca trag trolere prin campus, iar altii cu usa camerei deschisa asteptand probabil sa iasa fumul  produs de colega aiurita care a uitat painea la prajit. La bucatarie vei gasi mereu aceleasi fete cu vesnica mancare studenteasca „cartofi prajiti cu ochiuri” si daca te uiti atent pe una dintre usi vezi lipite diverse afise  „spal orice, cu ariel si balsam, doar 3 lei kilogramul”, „xerox si listat”, „vand frigider functional”… fiecare intreprinde ce poate pentru un banut in plus. Ajung in camera, scot capul pe geam ca doar ar fi bine sa iau niste aer si dau cu mana in borcanul cu zacusca al colegei care cade si se face tandari…daca arunci o privire in sus dai cu ochii de o nebunie totala: borcane agatate de pervaz cu mancarea, caserole cu snitele si alte borcane cu tot felul de muraturi. Este indicat sa nu treci pe sub geamurile studentilor daca nu vrei sa te alegi cu un cucui. Cred ca mi-a ajuns cu gura de aer asa ca ma hotarasc sa intru in camera si sa ii spun colegei ca nu va mai avea zacusca saptamana asta…  Cu zambetul pe buze si cu o fata angelica te intorci in patul tau unde, apoi continuam discutiile pana spre seara razand de oboseala si cu o singura parere de rau in minte: Maine ne trezim la 8…

student life

ds

10 gânduri despre „Student life

  1. Tocmai ti-am descoperit blogul dar m-ai cucerit cu aceasta postare. Mi-a placut foarte mult si m-am regasit. Am stat si eu doar 2 saptamani la camin dar cand am citit postarea am retrait sentimentele.
    Astept continuarea 😀
    P.S. Este la master la Consiliere genetica? In ce consta mai exact ? Adica ce meserie o sa ai ?
    te pup:*

    Apreciază

    1. Imi cer scuze pentru raspunsu asta tarziu, dar am gasit comentariul tau la spam. Oricum l-am aprobat acum si sunt bucuroasa ca m-ai descoperit, si ca ti-a placut articolul. Continuarea vine si ea.
      La master la consiliere genetica, poti sa fii consilier genetic si daca iti alegi si niste optionale poti face psihoterapie. Depinde de ce iti doresti. In mare parte are legatura cu calcularea probabilitatii ca un copil sa se nasca cu o anumita boala care se transmite genetic, daca in familia ta exista respectiva boala. In acelasi timp consiliezi familia si le oferi suport psihologic, detalii despre o anumita boala etc. Gasesti si pe net mai multe detalii daca te intereseaza. Din pacate dezavantajul este ca la noi in Romania nu se pun bazele pe asa ceva asa ca e mult de lucru sa faci ceva in domeniu, si mai indicat este sa te axezi pe psihoterapie, deschizi un cabinet si astfel poti practica ambele meserii.
      Te pup si o zi frumoasa :*
      sper ca ti-a fost de ajutor…

      Apreciază

  2. Ce dragut 😀 Uite ca vom avea un subiect de discutie comun la intalnirea cu bloggeritele din Cluj, din noiembrie 😀
    Am stat 2 ani in caminul 5, multe amintiri ma leaga de locul ala. Cum ar fi primul an de studentie in care existau 4 dulapuri la 5 persoane si acelea stateau sa cada pe tine, peretii erau albi-galbui, pe jos era parchet sarit etc, etc.
    Am sa-ti urmaresc rubrica cu siguranta 🙂

    Apreciază

    1. Am sa mai scriu Lore pentru ca mi-am propus sa fac o rubrica de genul si sa postez saptamanal noutati si idei despre viata din camin :* asa ca te astept saptamana viitoare cu un nou articol

      Apreciază

Astept parerea ta: