Beauty elixir for healthy skin


Hello gagici,

Asa cum v-am promis si la cererea voastra, azi am pregatit pentru voi unul dintre cele mai bune remedii pentru curatarea tenului.

lovely

Ceea ce nu fiecare femeie stie este ca, daca avem grija de corpul nostru din interior acest lucru ne duce la o ingrijire sanatoasa care va avea efecte atat in interior cat si exterior. Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de pielea noastra. Alimentatia potrivita cu alimente care contin vitaminele necesare si nutrienti este esentiala. Acestea fiind spuse am pregatit astazi pentru voi 10 retete de smoothie (suc natural din legume si fructe) care te vor ajuta sa ai o piele sanatoasa si sa stralucesti de frumusete.

Dar inainte de toate sa va spun cate ceva despre ele. Aceste smoothie sunt sucuri naturale din fructe si legume proaspete, date prin blender combinate intr-un mod armonios pentru a da savoare si pentru a ne rasfata atat papilele gustative cat si in interior. Majoritatea au rol detoxifiant ceea ce duce si la curatarea tenului desigur. Este foarte simplu nu?

PicMonkey Collage

Sucurile verzi sunt cele mai eficiente in intretinerea pielii. Ele contin nutrimente vitale intr-o forma foarte usor de digerat. Daca nu iti prea place sa mananci legume verzi, atunci un suc sau un smoothie te poate ajuta. Acestea contin vitamine precum A si C, K si clorofila si sulf. Clorofila ajuta la eliminarea toxinelor iar sulful la detoxifiere si ecchilibrarea ph-ului precum si reducere inflamatiilor sau tratarea infectiilor.

Legume verzi recomandate pentru piele: spanac, varza, broccoli, salata, laptuca, castraveti, patrunjel, sparanghel

Fructe verzi recomandate pentru piele: kiwi, mere verzi, avocado, struguri albi

Sucurile portocalii si galbene sunt grozave pentru intreg organismul, insa au si un efect minunat asupra pielii. Acestea au aceste proprietati datorita continutului mare de caroten si antioxidanti dar si vitamina C.

Legume portocalii si galbene recomandate pentru piele: morcovul

Fructe portocalii si galbene recomandate pentru piele:mango, pepene galben, banana, ananas, lamaie, portocala, mandarina, pere, mere galbene, nectarine, piersici, gutui, caise

Sucurile rosii si mov si preferatele mele desigur 😀 sunt si cele mai delicioase, pentru ca pigmentii lor  ofera un gust deosebit. Insa si acestea au calitati deosebite in intretinerea pielii, tocmai datorita pigmentilor de care vorbeam mai sus si nu numai. Acestea contin Licopen care este un antioxidant ce ajuta la protectia pielii de soare si este si antioxidant, resveratrol care lupta impotriva ridurilor si antocianidina care lupta cu radicalii liberi.

Legume rosii si mov recomandate pentru piele: rosii, ardei gras, varza rosie, sfecla rosie

Fructe rosii si mov recomandate pentru piele: strugurii, fructele de padure (zmeura, capsuni, afine, coacaze), pepene verde, cirese, rodii, prune

Pentru retele de smoothie eu folosesc de cele mai multe ori fructe proaspete precum banana, mar, kiwi, portocale sau altele si adaug fructe de padure congelate pe care cu siguranta le gasiti in supermarket sau un magazin normal chiar.

Nu este nevoie sa pastrati o anumita reteta ci puteti sa va creati propria reteta. Puteti sa alegeti din lista de mai sus fructele si legumele care au beneficiile de care aveti nevoie. De exemplu daca doriti o piele cu o culoare frumoasa combinati morcovii cu banane si fructe de padure. Veti avea parte de o nuanta frumoasa a pieli, tonifierea, dar si detoxifiere si purificare atat a tenului cat si a organismului. Desigur ca un singur smoothie nu va face minuni asa ca cel putin de doua ori pe saptamana consumatil cu placere.

Eu ador smoothie-ul din fructe de padure datorita culorii minunate pe care o are si gustul minunat si revigorant.

Mai jos aveti o imagine cu acesta si va las si reteta. Eu il folosesc ca revigorant si metoda de relaxare dupa o zi obositorare precum un examen sau studiu intens. Clar ma bine-dispune.

 Smoothie fructe de padure:

1 Banana, ananas, fructe de padure congelate ( cantitatea in functie de preferinte dar daca doriti aceasta culoare trebuie pus cam un pumn), 200 ml lapte/iaurt natural sau cu fructe si apa in functie de cat  de consistent doriti sa fie.

The Avocado Smoothie: 

1 avocado degojit, sucul unei lamai, lapte, 1 morcov, fructe de padure congelate.

Smoothie verde:
2 cani apa, 1 cana frunze de spanac, 1 capatana salata romana, sucul de la o jumatate de lamaie, 3 bete/tulpini de telina ( apio), 1 banana, 1 para, 1 mar

Smoothie portocaliu:

2 morcovi, salata, afine, 1 mar golden, lapte/iaurt

Mango Smoothie:

Aproximativ 3 sau 4 cuburi de gheata, ½ iaurt simplu, ½ ceasca mango proaspat sau congelat, 1 lingura de ulei de pește,  ½ ceasca suc de portocale – puteți folosi proaspete sau congelate, 1 frunze de menta.

Smoothie cu seminte de in:

1 portocala decojita si fara samburi,1 banana medie, ½ ceasca de afine – se poate folosi proaspete sau congelate,  ½ ceasca de iaurt degresat, ¼ cana de capsuni – proaspete sau congelate, 2 linguri de seminte de in.

Green Tea Beauty Smoothie:

1 ceasca de ceai verde preparat – lăsati-l sa se raceasca si nu il indulciti, 1 ceasca de iaurt, ½ ceasca de menta tocata, aproximativ 6 sau 7 cuburi de gheata, 1 lingurita de miere, sucul si coaja de la 2 lămâi mici și mijlocii.

Strawberry and Cucumber Smoothie:

3 cani de apa de nuca de cocos – neîndulcite, ½ ceasca lapte de cocos, 2 cesti de capsuni – proaspete sau congelate, 1 castravete, 2 linguri de seminte de in, 3 cesti de spanac, indulcitor dupa gust.

Va urez pofta buna si nu uitati sa imi spuneti daca ati  incercat vreo data una din retetele de mai sus si parerile voastre.

Amestecati aceste smoothies cu putina iubire si fericire si cu siguranta veti straluci ca niciodata :*

For more Sparkle Follow me:
Facebook    –    Youtube  –      Bloglovin    –    Instagram  –  Pinterest

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e5e/7641540/files/2014/12/img_2107.png

14 gânduri despre „Beauty elixir for healthy skin

  1. Pingback: Sparkle & Love ♥
  2. Fix azi mi-am cumparat blender si abia astept sa il pun la treaba! Am gasit un site foarte misto cu o groaza de retete si lucruri interesante despre smoothie-uri.
    Foarte misto si postarea ta 😉

    Apreciază

Astept parerea ta: