Lectia de machiaj : tipuri de pensule


Orice femeie doreste la un moment dat sa achizitioneze un set de pensule pentru machiaj, cum sunt cele pe care le au intotdeauna make-up artistii profesionisti, pe care sa le utilizeze pentru a crea frumoase nuante, lumini si umbre pe fata ei.

In prezent exista foarte multe pensule pentru machiaj, de diferite forme si materiale, insa pentru a obtine un machiaj frumos si de calitate nu este necesar de a avea un arsenal complet de la A la Z, sunt suficiente doar cateva pensule fundamentale pentru a intretine frumusetea tenului. Acestea sunt: o pensula pentru pudra, o pensula pentru fard de obraz, doua sau trei pensule pentru ochi si una pentru buze

1.Pensula pentru pudra

Este cea mai mare si pufoasa pensula din set fapt ce ajuta la uniformizarea pudrei pe toata suprafata tenului. La final, aceasta pensula este folosita si pentru indepartarea surplusului de machiaj.

2.Pensula pentru blush

Are pamatuful oblic pentru a facilita intinderea fardului mult mai usor si mai bine, fara a lasa eventuale pete inestetice in anumite zone. Tot cu aceasta pensula se indeparteaza surplusul de machiaj si eventual se uniformizeaza culoarea..

3. Pensula pentru fond de ten (personal prefer buretelul de latex)

Pensula pentru fond de ten asigura o aplicare uniforma a fondului de ten si il ajuta sa patrunda in pori, evitand efectul de masca. Pensula te ajuta sa aplici uniform produsul in zone mai greu de acoperit cu degetele, precum baza nasului, tamplele si conturul mandibulei. Este foarte eficienta pentru intiderea fondului de ten, fiind folosita intotdeauna de make-up artistii. Multe femei obisnuiesc sa aplice fondul de ten cu ajutorul unui burete sau cu degetele, insa folosirea acestei pensule este mult mai practica, iar fondul de ten care este intins cu ajutorul ei creeaza un aspect mai natural.

4. Pensula pentru corector (puteti folosi degetul inelar ca alternativa)

Este ideala nu numai pentru cuantificarea produsului, ci si pentru aplicarea acestuia pe exact suprafata care necesita produsul. Corectorul este indicat sa fie cu doua nuante mai deschis si galben in cazul anticearcanului, iar in cazul cuperozei si a acneei, culoarea indicata este verde.Pensula este prin urmare subtire, asigurand definitie si precizie, iar perii ei sunt sintetici pentru a nu absorbi o cantitate mare de produs.

5. Pensula pentru aplicarea fardului de ochi

Se foloseste pe toata suprafata pleoapei. Este ideala pentru aplicarea uniforma a fardului, iar structura moale a firului de par o ajuta sa se muleze usor pe zona banana si in coltul ochiului. Daca folosesti o singura culoare de fard, aceasta se aplica dinspre interior spre exterior.

7. Pensula pentru definirea fardului Pe linia genelor, fardul este mai greu de aplicat, de aceea ai nevoie de o pensula rigida si unghiulara care sa te ajute sa aplici fardul mai inchis si printre gene. Cu aceeasi pensula poti estompa intensitatea kholului in vederea obtinerii efectului smoky.

8. Pensula pentru contur

Ideala pentru aplicare iluminatorului pe arcada sau a culorii inchise de fard la zona limita dintre arcada si pleoapa. Structura varfului pensulei permite accesarea zonelor care sunt mai dificile datorita faptului ca nu sunt complet netede, precum cele mentionate mai sus. Pensula pentru contur iti permite sa jonglezi cu lumina sau culorile, realizand machiaje profesioniste si in tendinte.

9. Pensula pentru blending/ estomparea liniei de contur dintre culori de fard diferite Un machiaj al ochilor corect realizat nu lasa sa se observe bariere intre culorile de fard folosite. Pensula de blending are o suprafata destul de tare si groasa, pentru a acoperi o suprafata mai mare de fard si se foloseste intotdeauna spre exterior, nu inspre coltul intern al ochiului.

10. Pensula pentru ruj/lipgloss Este absolut necesar sa aplici rujul cu o pensula subtire si sa eviti aplicarea lui direct din stick. Motivul este simplu: pensula te ajuta sa dozezi culoarea, cantitatea si precizia. Nimic nu este mai inestetic decat rujul care depaseste conturul buzelor, de aceea pensula pentru buze va fi intotdeauna subtire. De asemenea, daca aplici rujul direct din baton, vei folosi din start 3 straturi de produs.

11. Bagheta pentru gene si sprancene Aspectul ingrijit al sprancenelor incadreaza machiajul ochilor intr-un mod definitoriu, de aceea este indicat ca trusa ta de pensule sa contina aceasta bagheta. Este ideala pentru aplicarea rimelului pentru gene (nu uita sa rimelezi genele si pe exterior, imediat langa pleoapa, mentinand privirea in jos, apoi pe interior, cu miscari de zig-zag), dar si a rimelului transparent pentru sprancene, ce iti va ordona si fixa firele din spranceana.

Sper sa va fii fost de folos acest articol

Pe mai tarziu postez un articol despre banchet si rochiile de banchet precum si ponturi iar in viitoarea lectie de machiaj voi scrie despre cum imi curat eu pensulele si fardurile si cum le repar in cazul in care sunt sparte .

PUPICI

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s