Cum sa ne ingrijim pe cale naturala si sanatos


Buna fetelor 🙂

M-am gandit sa va impartasesc astazi cateva din secretele mele de frumusete in ceea ce priveste ingrijirea tenului, a corpului si a interiorului… Nu sunt mari secrete totusi deoarece sunt sigura ca cel putin una din  aceste metode le folositi si voi.

Pentru a arata bine si a te simti bine atat fizic cat si psihic si din punct de vedere al sanatatii trebuie sa avem grija de noi si sa incercam sa luptam cu microbii si lucrurile daunatoare. Pentru asta va las sa cititi cateva din trucurile mele si sa alegeti voi ce va place sau nu iar apoi daca doriti puteti sa le aplicati 🙂

Merele sunt de departe cele mai cultivate si consumate fructe din România. Aproape în fiecare livadã româneascã creste cel putin un mãr, fructele lui fiind consumate din toamnã si pânã în primãvara urmãtoare.
Previn bolile cardiovasculare prin scãderea colesterolului din sânge, deoarece prin aceasta previn ateroscleroza cu toate consecintele ei neplãcute, în special infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale. Acest efect se datoreazã fibrelor alimentare ce scad colesterolul sanguin. Fibrele insolubile leagã LDL-colesterolul eliberat de ficat în tubul digestiv si se poate spune cã îl „mãturã” afarã din corp, fãrã a mai permite reabsorbtia lui atât de nocivã, în timp ce pectina, principala fibrã solubilã, reduce producerea de LDL-colesterol la nivelul ficatului. Consumul unui singur mãr mare pe zi este astfel în mãsurã sã scadã nivelul colesterolului din sânge cu 8-12%.

Previn cancerul de colon: datoritã fibrelor alimentare insolubile ce previn constipatia si protejeazã mucoasa sensibilã a colonului de diversi cancerigeni chimici, merele previn cancerul de colon.

Consumul regulat de mere este asociat cu cel mai scãzut risc de cancer, boli cardio-vasculare, astm bronsic si diabet zaharat, comparativ cu alte fructe si legume (Nutrion Journal, mai 2004). Unele studii au arãtat de asemenea cã merele inhibã semnificativ, cu 39-43%, cresterea celulelor de cancer hepatic si de colon, în special soiul rosu delicios si merele Golden. Consumul a 3-6 mere pe zi poate preveni cancerul de sân, conform unui alt studiu. Merele îmbunãtãtesc functiile pulmonare si normalizeazã greutatea. Practic protectia este cu atât mai bunã cu cât se consumã mai multe mere, zilnic.

Previn osteoporoza specificã menopauzei: un flavonoid continut doar în mere si numit phloridzin previne osteoporoza asociatã cu menopauza, datoritã actiunii antiinflamatoare si antioxidante specifice.

V-am convins sa mancati mere zilnic? Nu trebuie neaparat crude, pot fi in suc, in salate de fructe, ceai, etc 🙂 Cine nu isi doreste un ten curat cu aspect sanatos si demn de admirat?!?

Iata 2 pasi pe care ii folosesc personal in ritualul meu zilnic, in special seara :

1. Spal fata cu apa calduta, dupa care aplic un strat de zat de cafea(in functie de ten, alegi malai sau zat) , las 10 minute sa actioneze dupa care indepartez cu apa calduta si masand fata si gatul

2. In locul solutiilor tonice care le iau din comert, am pus apa la clocotit(circa 500 ml) si am adaugat 2 plicuri de ceai de musetel si unul de ceai verde . (recomand ceaiurile de la plafar) . Nu mi-am facut aburi, ci l-am lasat sa se raceasca putin, dupa care mi-am clatit fata cu ceaiul respectiv si am lasat sa se usuce fara sa folosesc prosop, iar acum am un ten fin si curat.

3. Inainte sa ma spal cu ceaiul, imi umplu o cana de ceai si il beau neindulcit. Ma ajuta si la somn dar si pentru piele:D

Recomand acest ritual cu drag, iar daca iti mai ramane ceai, il poti folosi dimineata in loc de alte solutii 🙂 ♥

Cred ca cel putin o data in viata s-a intamplat sa ai probleme cu cearcanele. Stiai ca daca mananci sanatos elimini sansele?
Atat pentru prevenirea cat si pentru tratarea cearcanelor, medicii nutritionisti ne recomanda o dieta alimentara formata din legume precum: spanac, urzici, ceapa verde, praz, morcovi, andive, salata verde. Consumarea acestor legume are rolul de a purifica sangele, inlaturand toxinele pe care le acumuleaza.

-Pentru estomparea cearcanelor, poti aplica dedesubtul ochilor comprese cu ceai de albastrele alternandu-le cu cele de musetel cald. Eficiente impotriva cearcanelor pot fi insa si compresele reci cu ceai de sunatoare. Pentru atenuarea cearcanelor, in zona de sub ochi mai pot fi aplicate si felii de castravete sau de cartof crud.

De cate ori ai ocazia, nu ezita sa faci plimbari in aer liber intr-un usor mars fortat. Trucul este unul simplu si banal: oboseala fizica combate insomnia, inducand starea de somn, iar prin oxigenarea sangelui sunt eliminate toxinele, restabilindu-se astfel echilibrul arderilor.

Cat se poate de simplu, nu? Mananci legume, faci miscare si dormi!! 🙂

Cine nu isi doreste buze hidratate si moi?!?

Vara si iarna e cel mai greu sa le pastrezi asa, vara din cauza radiatiilor solare iar iarna din cauza frigului! Insa natura a avut grija sa ne ofere cele necesare pentru ingrijirea buzelor, iata cateva trucuri la care apelez eu :

1. Pentru a exfolia buzele(indepartarea pielii uscate) folosesc zaharul brun, se aplica pe buzele umede si se maseaza cu un buretel.

2. Hranire si hidratare, cel mai bun balsam pentru buze este uleiul de masline. Pune uleiul pe un disc demachiant si maseaza buzele incet.

3. Daca ai buzele crapate si dureroase, incearca uleiul de catina(il gasesti la Plafar) , e foarte bun si in timpul iernii pentru ca protejeaza la frig, dar e un bun protector si vara, cand razele soarelui sunt puternice!

Iar pentru ca frumusetea vine din interior, va recomand sa beti multe lichide (apa plata, ceai, sucuri naturale) si sa mancati multe legume si fructe. Iarna, pentru protejarea pielii va puteti folosi de portocale si morcovi sau mar, le spalati bine, le curatati si le stoarceti :D:D

Recomand cu drag folosirea uleiului de masline! Atat la gatit cat si in cosmetica, iata de ce:

1. El contine vitaminele A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati 85%, acizi grasi saturati 15%, trigliceride, clorofila etc.

2. Persoanele care au probleme hepatice sau biliare pot lua 1-2 linguri de ulei dimineata inainte de masa sau 1-2 linguri de ulei inaintea fiecarei mese. Este recomandat ca dupa inghitirea uleiului sa se stea culcat o jumatate de ora pe partea dreapta.

3. Uleiul de masline ajuta de asemeni tubul digestiv, contribuind la vindecarea gastritei si a ulcerului. El poate fi folosit si ca laxativ, luand o lingura seara la culcare.

4. Are proprietatea de a intarzia procesul de imbatranire, protejand inima si arterele, dizolvand chiagurile din vasele de sange, reducand colesterolul si tensiunea.

5. Uleiul de masline este util si pentru maini si unghii. Dupa ce terminati de spalat vasele masati mainile cu ulei de masline.

6. Uleiul de masline contine cel putin 4 tipuri de antioxidanti, care contribuie la neutralizarea actiunii radicalilor liberi care determina imbatranirea pielii si cancerul de piele. De asemenea, potrivit studiilor, persoanele care consuma in mod regulat ulei de masline extra-virgin prezinta un risc mai mic de a dezvolta cancer de piele dupa expunerea la radiatiile ultraviolete.

V-am convins? Merita sa il consumam si zilnic daca se poate!

Iar daca vreti sa va conving si mai mult, iata o reteta simpla pentru crema de fata :
Pentru hidratare si pentru cresterea elasticitatii pielii pot fi folosite si cremele cu ulei de masline si plante medicinale. Se fierb plantele (tei, patlagina, musetel, coada soricelului etc), in ulei de masline si se adauga ceara de albine. Amestecul se strecoara fierbinte, iar dupa ce se raceste poate fi folosit ca si crema hidratanta (o data la doua zile).

Alte informatii : mentine greutatea corporala, vindeca durerile de rinichi, amelioreaza astmul si artitra, previne bolile cardio-vasculare.
Tu ai grija de inima ta?

Iata 7 obiceiuri rele :

1. Statul pe scaun. Cu cat stai mai mult pe scaun(Tv sau la PC) esti mai predispus la atacul de cord.

2. Reprimarea emotiilor. Daca ascunzi ce simti, faci rau inimii. Descarca-te, si prin plans daca e nevoie.

3. Sforaitul. Nu e doar un obicei enervant dar e si daunator, apneea (respiratia intrerupta) din timpul somnului cresc presiunea sangvina. Cauza sforaitului se poate detecta la medic si posibil, eliminata.

4. Nefolosirea atei dentare. Romanii nu sunt adeptii atei dentare, din pacate, fiindca ultimele descoperiri releva ca inflamatiile gingivale provocate de placa bacteriana duc la ateroscleroza(ingrosarea vaselor de sange).

5. Alcoolul. Un pahar de vin rosu pe zi e recomandat, insa tot ce depaseste aceasta doza ingrasa si creste tensiunea.

6. Mananci pana nu mai poti ?!? Obezitatea este pe locul 1 in topul cauzelor care duc la imbolnavirea inimii. Iata cum poti avea grija de cum si cat mananci : nu manca direct din oala, nu cere niciodata a2a portie si nu te ridica satul de la masa. Normal organismul are nevoie de cel putin 30 de minute ca sa dea senzatia de saturatie. Ceea ce simti cand te ridici de la masa e semnul clar ca te-ai indopat 🙂

7. Nu te departa de oamenii din jurul tau! Este dovedit ca cei care stau singuri si separati de lume au inima mult mai sensibila decat cei care stau inconjurati de oameni! 🙂

Cand te-ai folosit ultima data de propolis? Stiai de proprietatile lui?

Propolisul amestecat cu miere si luat cateva lingurite pe zi, vindeca bronsita, raguseala, amigdalita acuta sau rosul in gat. Este cunoscut ca unul dintre cele mai puternice antibiotice ! 🙂

Este si un foarte bun stimulent pentru refacerea tesuturilor afectate de rani, taieturi, arsuri, acnee, degeraturi etc.

Pentru tenul cu probleme recomandam o masca din 10 picaturi de tinctura de propolis, 10 grame de miere si drojdie de bere cat o nuca. Se mixeaza si se aplica timp de jumatate de ora. Se spala cu apa calduta.

Sunt foarte multe masti pentru ten pe baza de propolis, cu iaurt, cu miere, etc. depinde pentru ce ai nevoie masca 🙂

Totodata trebuie avut mare grija daca esti alergic la polen , e posibil sa fii alergic si la propolis. Daca esti alergic, se recomanda doar mierea 🙂

Cat de des mananci castraveti? Eu iti recomand zilnic cate unul, iata si de ce:

1. Castravetii contin majoritatea vitaminelor de care avem nevoie zilnic. Un singur castravete contine Vitamina B1, vitamina B2, B3, B5, B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc.

2. Castravetele asigura sanatatea tesuturilor muschilor, a tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a oaselor. Datorita continutul sau foarte mare de apa, este recomandat in tratamentele de infrumusetare, oferind pielii o hidratare naturala.

3. Daca te simti obosit dupa amiaza, renunta la bauturile ce contin cafeina si mananca un castravete. Ei sunt o sursa excelenta de vitamine B si carbohidrati care te pot revigora si efectul poate dura cateva ore.

4. Esti foarte stresata si nu ai timp pentru un masaj facial sau pentru mers la un salon de spa? Taie un castravete si pune-l intr-un bol cu apa fierbinte. Substantele chimice si cele nutritive din castravete reactioneaza in apa fierbinte creand o aroma relaxanta care ajuta la reducerea stresului.

5. Potrivit unui studiu efectuat in cadrul DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), persoanelor care au participat la experiment si care au consumat alimente bogate in potasiu, magneziu si fibre, combinate cu alimente cu un continut caloric redus, le-a scazut tensiunea.

V-am convins ? Iata si o reteta care eu o folosesc pentru demachiant, care tinut la frigider poate fi folosit aproximativ 7 zile :

Da prin razatoare sau piseaza un castravete de marime medie, curatat de coaja. Toarna pasta in 20 ml de lapte, apoi pune amestecul pe foc si lasa-l sa fiarba 5 minute. Dupa aceea, lasa-l sa se raceasca, iar in final pune compozitia intr-o sita si lasa la scurs intr-un bol. Solutia adunata in bol se pune in frigider si se foloseste seara pentru demachiere! 🙂

Iar un alt truc, pentru ochii obositi, pune seara 2 felii de castravete pe ochi si stai relaxata timp de 30 de minute, iar ochii se vor simti mult mai usori si linistiti 🙂

Lamaile se planteaza de mii de ani, si sunt recunoscute de catre medici pentru continutul lor ridicat de vitamina C, calciu, fier, energie si in cantitati mici vitaminele A si B.

Primul motiv pentru care recomand lamaia este ca lupta cel mai bine cu celulele canceroase!

Alte motive sunt calitatile ei, ajuta la distrugerea grasimii din organism. Sucul proaspat stors din lamaie amestecat cu apa plata este foarte bun pentru greturi, constipatie, indigestie.

Tot consumul lamaii ajuta la o respiratie proaspata de lunga durata!

Vrei unghii sanatoase si stralucitoare? Ia o jumatate de lamaie si infingeti degetele in ea, stai asa circa 15 minute si dupa spala cu apa calduta! Vei vedea diferenta 🙂

Ai matreata? Lamaia de salveaza, mai exact sucul ei! Foloseste in locul samponului sucul de lamaie, iar la clatire amesteca cu apa calda cateva picaturi de lamaie si lasa parul asa! Repeta pana cand matreata dispare!

Iar daca vrei sa iti tratezi singur/a propriile mici taieturi sau rani de pe piele, aplica cateva picaturi de lamaie direct pe rana si lasa sa lucreze, lamaia are proprietati antiseptice!

Tot lamaia, in amestec cu mierea este o masca perfecta pentru eliminarea de impuritati a tenului!

Sper ca v-am convins sa aveti lamaie in casa ! 🙂

Ati auzit de miracolul galbenelelor? Sunt printre putinele plante care contin antibiotic si sunt un bun cicatrizant 😀

Totodata, daca vreodata ai parte de noduli(necancerigeni) la san, foloseste tinctura de galbenele zilnic (masand) , si in maxim 3 saptamani nodulul va disparea.

Daca ai probleme cu stomacul (gastrita, ulcer), ceaiul de galbenele pe stomacul gol, neindulcit, ajuta la cicatrizarea si eliminarea surplusului de acid!

Ceaiul de galbenele e bun si pentru spalat zonele intime, pentru ca contine substante atibacteriene!

Iar daca ai probleme cu tenul, in special acneea sau alergii, spala-te pe fata curata cu ceaiul de galbenele si vei vedea minuni 😀

Crema de galbenele, fara parfumuri adaugate(de la plafar), e foarte buna in timpul iernii pentru protejarea pielii! Totodata crema de galbenele poate fi folosita drept balsam de buze(eu o folosesc), sau pentru cuticule 🙂

Sunt sigura ca ori ai incercat cel putin o data ori ai auzit de beneficiile uleiului de ricin !!

Este foarte cunoscut in cosmetica pentru regenerarea parului si a genelor. Insa stii ca are si alte proprietati?

1. Daca pielea mainilor este uscata si nu chiar atat de fina precumti-ai dori, incearca urmatorul tratament: tine-le 3 minute in apa foarte calda, dupa care maseaza-le cu un amestec de zahar brun sau sare grunjoasa (o lingurita) si o lingura de ulei de ricin, dupa care clateste-le doar cu apa calda si sterge-le cu un prosop.

2. Amesteca o lingura de ulei de ricin, doua linguri de masline si zeama de la jumatate de lamaie, incalzeste-le astfel incat pielea ta sa suporte, inmoaie unghiile in solutia rezultata si mentinel-e pentru cel putin 5 minute. Astfel, unghiile tale vor deveni mai tari, iar cuticulele se vor inmuia. Mai mult decat atat, datorita sucului de lamaie, unghiile tale vor avea o nuanta mai deschisa.

3. Pentru zonele de piele sensibila, inrosita sau regiunile ingrosate ale pielii (coate, genunchi, glezne, talpi, palme etc) uleiul de ricin are efecte antiiritante, calmante si emoliente.

4. Constipatie : aceasta este o afectiune de care sufera in special femeile. Alimentatia necorespunzatoare, viata sedentara, stresul sunt doar cateva dintre cauzele instalarii constipatiei. Este indicat ca in astfel de situatii sa faceti o cura cu ulei de ricin. Trebuie sa luati 1-2 lingurite din acest preparat in fiecare zi, vreme de o saptamana.

5. Dureri ale nervului sciatic – uleiul de ricin amelioreaza sciatica, o conditie dureroasa caracterizata de dureri si inflamatie in

partea inferioara a spatelui si in zona membrelor inferioare.

6. Folosirea uleiului de ricin pe piele lupta impotriva acneei si a eczemelor. Plus, e foarte bun in arsurile solare.

In plus, uleiul de ricin se considera a oferi beneficii inclusiv in cazul unor probleme neurologice cum ar fi boala Parkinson, scleroza multipla si paralizia cerebrala.

Gratie multiplelor avantaje pentru sanatate oferite de uleiul de ricin, nu este de mirare ca acesta se numara printre cele mai des utilizate tipuri de ulei. Este un remediu valoros, natural care poate imbunatati conditia fizica a corpului, ii ofera rezistenta si frumusete.

Uleiul de ricin il gasiti la Plafar, in sticlute mici, care sunt maxim 8 lei.

Stiai ca in timpul iernii cea mai recomandata ingrijire pentru ten, de batrani, este pe baza de aburi?
In functie de plantele alese, poti scapa de acnee, poti proteja impotriva frigului, poti dezinfecta, oferi luminozitate, si intotdeauna ai pielea fina si hidratata:D

Eu timp de 3 ani am folosit ceaiul din seminte de marar, e foarte bun pentru iritatii si ten sensibil . Am fost extrem de multumita de rezultate. Acum, pentru a ma feri de ridurile din viitor si a avea grija de tenul meu folosesc ceaiul verde, dar cel de la plafar, fara alte arome adaugate!

Inainte de a incepe cele 15 -30 de minute de stat in abur, trebuie sa ai fata curatata si sa folosesti un prosop curat pentru acoperirea capului, asta pentru a ajuta aburii sa mearga direct pe fata.

Plus, aburii ajuta la caile respiratorii, mai ales in timpul racelii dar si sa te fereasca de raceala:D

Ceaiul verde este consumat in tarile asiatice de mii de ani, insa in Europa este folosit doar de curand.

In prezent este cel mai baut ceai din lume, si nu degeaba este consumat in cantitati enorme, beneficiile acestui ceai sunt multiple si miraculoase!

In primul rand este un bun antioxidant, si baut zilnic este anticancerigen.

De catre medici este recomandat in scleroza multipla, pentru a opri evolutia bolilot Alzheimer si Parkinson, pentru a trata insuficienta imunitara, pentru tratamentul poliartritei reumatoide şi a bolilor cardiovasculare, inhiba cresterea anumitor celule canceroase, reduce nivelul colesterolului in sange.

De catre dermatologi este recomandat in tratarea acneei si a diferitelor alergii asupra tenului. (Se spala fata cu ceai, in loc de apa) .

Unele cercetari arata ca, consumul de ceai verde, cu regularitate, poate ajuta la prevenirea cariilor dentare prin uciderea bacteriilor care cauzeaza placa dentara.

Eu beau zilnic o cana de ceai verde! Este recomandat maxim 3 cescute.

Daca este baut in exces afecteaza rinichii si ficatul.

Cam atat este de spus despre trucurile mele de frumusete 🙂 daca aveti si voi altele pe care nu le gasiti aici sau intrebari va rog sa lasati cate un cometariu si am sa va raspund 🙂

Pupici

6 gânduri despre „Cum sa ne ingrijim pe cale naturala si sanatos

  1. I usually do not comment, but I browsed some comments here Cum sa ne ingrijim
    pe cale naturala si sanatos | Sparkle & Love ♥.
    I do have a couple of questions for you if you do not mind.
    Could it be just me or do some of these responses look like
    they are written by brain dead people? 😛 And, if you are posting at other social sites, I would like
    to follow everything fresh you have to post. Could you post a list of every
    one of your social community pages like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

    Apreciază

  2. Mai poti posta astfel de articole? si despre ingrijirea parului, mai multe ceaiuri pentru ingrijirea tenului, slabit, igiena intima, despre masajul cu gheata pt ten ,etc si bineinteles totul pe cale naturala. As vrea sa invat cat mai multe despre aceste subiecte. Astazi am descoperit blogul tau cu ocazia acestui articol dar de acum ma declar cititoare fidela. Astept cat mai multe postari de genul acesta, multumesc.

    Apreciază

    1. Buna Ana 🙂 ma bucur ca iti place :* Promit sa postez mai multe chestii folositoare si despre sanatate, ingrijire si igiena intima pentru ca si eu citesc destul de multe reviste de specialitate si chiar e important sa stim chestii de genu 🙂 Ma bucur ca mi-ai cerut asta pentru ca chiar ma gandeam ca ar fii bine sa mai scriu si despre asa ceva 🙂 … Daca ai vreo nemalurire sau ceva te mai astept si cu alte opinii . Te pup
      Romina

      Apreciază

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s