Generatia de basm


Noi suntem o generatie de basm 🙂 Acum 4 ani de zile s`a intamplat la fel… capacitatea… Noi cobai ai societatii si a invatamantului din Romania ce am primit la subiectul II pe atunci??:) BASMUL care pot sa spun ca a fost ceva bun pe atunci

Anul acesta din nou…Generatie de cobai… bacul se schimba :))

Din nou avem de`a face cu basmul… Adica dupa patru ani de scoala in care inveti romane de vezi numai tarani si intelectuali si filosofi ne da basmul… Ca sa vezi…Sunt curioasa cat la % dintre elevi s`au pregatit din basm 🙂 Oare?:p

Varianta cu numărul 8 a fost norocoasă pentru noi liceenii care am susţinut ieri examenul de bacalaureat la limba şi literatura română…. sau nu… Cu toate că la începutul examinării, ne-a fost teamă de o eventuala „Enigma a Otiliei” , romanul sau nuvela, am primit, varianta de examen cea mai uşoară dupa parerea mea, în aceasta se cerea să-l caracterizam pe Harap Alb…Dupa mine si cel mai incult copil care nu a dat pe la scoala putea sa ia o nota de trecere ,putea sa scoata macar 14 puncte pe subiectul acesta….

Multi spun ca nu se asteptau la basm…. dar e o tampenie… puteai sa te astepti la orice …si nici nu aveai cum sa nu te astepti din moment ce era din materia pentru bac :)) Probabil sunt putin egoista acum pentru ca sunt una dintre persoanele care au invatat basmul si chiar daca e considerat copilaresc nu am considerat ca nu e un subiect bun. Desi e vorba despre basm sa stiti ca nu e atat de usor pana la urma sa faci o caracterizare perfecta a personajului pentru a acumula cele 30 de puncte…E nevoie sa atingi toate cele patru particularitati aproape in perfectie… Nu stiu care dintre toti cei care comenteaza pe faza aceasta sunt in stare sa o faca…Si asta le suna ziaristilor care habar nu au sa faca altceva decat sa comenteze….

Cat despre cei ce au copiat nu am ce sa spun… decat bravo lor frate… INVATAMANTUL E DE VINA…. bacul nu este ceva care nu poate fi rezolvat sau la care sa nu se poata copia. Doar dintre colegii si prietenii mei sunt cel putin 10 care pot spune ca au copiat… Dar ce mai conteaza???? Oricum nu ei sunt de vina ca Invatamantul din Romania nu ia masuri in acest sens…Si sa fim seriosi … si eu as copia in momentul in care pot… Asaca Succes la probele viitoare …La copiat sau nu :))

See you soon XoXo

Astept parerea ta:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s